Nyheter

Dam | Herr / 6 maj 2017

Kommande EM och EM-kval sänds av MTG

Det blir mycket handboll på MTG:s kanaler och Viaplay de kommande åren. MTG Sport har säkrat rättigheterna för herrarnas och damernas EM-kval, EM-slutspelen 2018 och 2020 och alla övriga hemmalandskamper under perioden.

– Vi hade ett oslagbart 2016 med dubbla OS-turneringar samt dam-EM. Nu växlar vi upp trycket ytterligare en nivå kring våra EM-turneringar genom att ta hand om alla kvalmatcher för såväl herrar som damer, säger, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

• • •

Efter onsdagens övertygande bortaseger (29–21) i St Petersburg, har det svenska herrlandslaget chansen att säkra EM-avancemang i lördagens returmatch mot Ryssland, i Linköping. Matchen sänds på TV10 och Viaplay.

EM-turneringen avgörs i Kroatien 12–28 januari 2018, och kommer precis som damernas mästerskap i Frankrike senare samma år att sändas på MTG:s breda kanaler.

Även de båda Europamästerskapen 2020, inklusive kval, kommer att sändas av MTG Sport där herrarna får chansen att spela inför hemmapublik i ett samarrangemang med Norge och Österrike.

– Vi har under lång tid visat världens bästa handboll i Champions League och det känns nu väldigt fint att addera ännu mer blågula inslag. Utöver kval och EM kommer vi också att visa de svenska landslagens övriga landskamper här på hemmaplan, säger Per Nunstedt.

Svensk landslagshandboll har ända sedan VM-guldet och ”Bengan Boys” fängslat den svenska idrottspubliken. Med det nya unga herrlaget och damernas motsvarighet med världsstjärnor som Isabelle Gulldén talar allt för att statusen som två av de mest folkkära svenska landslagen bibehålls.

– Svensk handboll är inne i spännande utvecklingsfas på många plan, inte minst med det nyss avslutade EM-arrangemanget 2016 för damer och med kommande EM 2020 för herrar som internationella höjdpunkter. Att vi nu tillsammans med MTG landat detta partnerskap är ett bevis på att produkten handboll är stark, och att vi för de handbolls- och idrottsintresserade nu säkerställt sändningarna av våra landslag i de breda, tillgängliga kanalerna inom MTG, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
KOMMANDE EM-KVALMATCHER
Herrar: 
14 juni: Montenegro–Sverige, EM-kval herrar
17 juni: Sverige–Slovakien, EM-kval herrar
EM för herrar som avgörs i Kroatien lottas i slutet av juni.
Damer: 
I oktober 2017 inleds damernas EM-kval mot Serbien samt ytterligare en nation från kvalsteg 1.
MTG SPORTS HANDBOLLSRÄTTIGHETER
EM 2018 och 2020 för damer och herrar inklusive kval, samt hemmalandskamper.
EHF Champions League för damer och herrar.