Nyheter

Herr / 17 mars 2022

Norsten landslagsdebuterar i kväll

Peter Johannesson och Fabian Norsten blir den svenska målvaktsduon i kvällens landskamp borta mot Polen. Det innebär A-landslagsdebut för Norsten som varit med på säsongens tidigare samlingar. 

– Det ska bli väldigt spännande att se honom på den här nivån, säger förbundskaptenen Glenn Solberg. 

20.00 i kväll är det dags för herrlandslaget att spela första landskampen sedan EM-guldet i januari och det är Polen, som tillsammans med Sverige arrangerar VM i januari 2023, som står för motståndet.

20 svenska spelare finns på plats i Plock och Tobias Thulin, Lucas Pellas, Valter Chrintz och Eric Johansson är de fyra som står över i kväll. Det betyder att Fabian Norsten får dra på sig landslagströjan för första gången på seniornivå. Den Tyresöfostrade målvakten som numera spelar i IFK Skövde var med under landslagsveckan i höstas, under EM-uppladdningen i Alingsås och flögs sedan ner som backup till EM-semifinalen och -finalen i januari, men har inte tidigare varit med i matchtruppen. I kväll kommer han och Peter Johannesson vara de två svenska målvakterna.

– Fabian har gjort det bra under de tidigare samlingarna under säsongen och har också sett bra ut de här dagarna i Polen, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Sverige har mött Polen tre gånger den här säsongen och vunnit samtliga tre möten. Kvällens match spelas i Orlen Arena i Plock och sänds på webben: . På söndag möts lagen igen, i samma arena 15.00.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån