Nyheter

Herr / 1 maj 2021

Jack Thurin inkallad till EM-kvalavslutningen

IFK Skövdes Jack Thurin kliver in i den svenska truppen inför morgondagens avslutande EM-kvalmatch mot Kosovo i Alingsås. 

I onsdags kvalade Sverige in till EM i Ungern och Slovakien i januari, i fredags säkrades gruppsegern och i morgon avslutas EM-kvalet med match. Kosovo, som jagar sin första mästerskapskvalificering någonsin, väntar i Estrad Alingsås och till den matchen har Sverige valt att kalla in Jack Thurin.

21-åringen, som laddar för SM-final med IFK Skövde, mästerskapsdebuterade i EM 2020 och var även med som reserv på plats i Egypten där Sverige i januari tog VM-silver. Hittills har han spelat 10 A-landskamper och han kliver in i stället för Albin Lagergren som dragit ett tungt lass under de två tidigare matcherna i veckan.

– Vi har haft en väldigt bra vecka hittills och siktar på att avsluta den på bästa sätt genom att ta två nya poäng, men vi hoppas också kunna få möjligheten att gå runt på många spelare. Jack har gjort det bra under en lång tid och det ska bli kul att se honom i landslagets matchtröja, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Morgondagens match är den sista innan den svenska OS-truppen presenteras den 18 juni.

Matchguide: Sverige–Kosovo

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån