Nyheter

Herr / 19 december 2017

Jesper Nielsen klar för tyska mästaren

Svenskkolonien i Rhein-Neckar Löwen blir större till nästa säsong. Landslagsspelaren Jesper Nielsen har skrivit på ett treårskontrakt med den regerande tyska mästaren.
– Det känns skönt att komma tillbaka till Bundesliga, säger han.

• • •

Efter två säsonger i Paris och PSG återvänder i sommar mittsexan och försvarsbjässen Jesper Nielsen till Bundesliga, där han tidigare spelade tre säsonger för Füchse Berlin. Därmed blir han den femte svensken i klubben efter Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Jerry Tollbring och Kristian Bliznac, som alla har kontrakt över nästa säsong.
– Det kändes helt rätt när det här dök upp. Jag ser fram emot att spela i Tyskland igen, där jag tycker att min spelstil passar in bra. Jag har bara hört gott om klubben också, så det ska bli ett spännande äventyr, säger 28-åringen som handbollsfostrades i Norrköpings AIS och tog vägen till Bundesliga via Warta och Sävehof.
På torsdag spelar Nielsen årets sista match med PSG, en viktig sådan borta mot toppkonkurrenten Montpellier. Sedan väntar julfirande i Göteborg innan han ansluter till landslagets EM-samling den 2 januari.
– Det ska bli kul att komma igång med landslaget igen och jag ser fram emot EM där vi ska försöka bygga vidare på det vi började med i VM tidigare i år, säger han.
Text: Daniel Vandor
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån