Nyheter

Herr / 27 januari 2022

Linus Persson ersätter Lukas Sandell

Högernian Linus Persson ansluter till de svenska truppen inför morgondagens EM-semifinal mot Frankrike. Han ersätter Lukas Sandell som i dag har fått beskedet att han har testat positivt för covid-19.

20.30 i morgon kväll är det avkast i MVM Dome i Budapest och Sverige gör upp med Frankrike om en finalbiljett, en match som också är en repris på VM-semifinalen i Kairo förra året.

Linus Persson drabbades av en hjärnskakning under VM och fick följa bland annat semifinalen och finalen från hemmaplan. Nu är det ombytta roller och han flygs in till semifinalen för att ersätta Lukas Sandell som testat positivt för covid-19.

– Det blir ombytta roller från förra året och jag ser fram emot att komma till Budapest, även om jag lider med Lukas. Jag har kunnat träna på bra hemma och är känner mig i bra form och ser fram emot att möta Frankrike i morgon, säger Persson som till bor och spelar i franska Nantes till vardags.

Tidigare under dagen fick landslaget besked att Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson, som alla varit covid-19-smittade men friskförklarats, fått fått utslag på sina test och tills vidare besked från Europeiska Handbollförbundet är de isolerade. Andreas Palicka och Felix Claar är fortsatt kvar i Bratislava men är inte borträknade från ytterligare spel i turneringen.

– Det är nya besked och förutsättningar dagligen och vi försöker påverka det vi kan och inte lägga onödig energi på det vi inte kan göra något åt. Men självklart hade vi kunnat ha alla spelare att välja mellan, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån