Nyheter

Herr / 27 januari 2018

Lottningen till herrarnas VM-playoff klar

Vinnaren i morgondagens EM-final mellan Sverige och Spanien får förutom guldet också en direktplats till VM i Tyskland och Danmark 10–27 januari 2019. Förloraren och silvermedaljören lottades i dag mot Nederländerna i playoff till VM.

• • •

Under en presskonferens i Zagreb, där bland den svenska organisationen för EM 2020 presenterade det kommande mästerskapet, lottades de europeiska playoffmotståndarna till nästa års VM.
Då europamästaren får en friplats till VM, tillsammans med regerande världsmästaren Frankrike och värdnationerna Tyskland och Danmark, avgörs det först i morgon om Sverige kommer att spela playoff till VM eller inte. Förloraren i morgondagens final ställs mot Nederländerna.
Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson:
– I morgon spelar vi EM-final mot Spanien och det är den matchen som är i mitt fokus just nu. Blir utfallet i den matchen som jag hoppas kommer vi inte att spela VM-playoff mot Nederländerna i juni, men jag väntar med att kommentera lottningen tills den blir aktuell eller inte för oss.
Första playoffmatchen kommer att spelas 8–10 juni och returen 12-14 juni.
PLAYOFF TILL VM 2019
Serbien–Portugal
Litauen–Island
Tjeckien–Ryssland
Slovenien–Ungern
Vitryssland–Österrike
Makedonien–Rumänien
Nederländerna–Sverige/Spanien
Norge–Bosnien och Hercegovina/Schweiz
Kroatien–Montenegro
Det första laget inleder hemma
VM FÖR HERRAR 2019
Datum: 9–27 januari
Deltagande lag: 24
Spelorter: Köpenhamn, Herning, Berlin, Köln, Hamburg och München
Kvalificerade länder hittills: Frankrike (regerande världsmästare), Danmark (värd), Tyskland (värd), Saudiarabien, Sydkorea, Qatar, Bahrain, Tunisien, Egypten, Angola