Nyheter

Herr / 28 januari 2022

Lucas Pellas och Daniel Pettersson byts in

Sverige har gjort två byten i truppen inför EM-semifinalen mot Frankrike i kväll. Kantspelarna Lucas Pellas, som ansluter till laget under eftermiddagen, och Daniel Pettersson, som är tillbaka efter isolering, skrivs in. 

Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar har skrivits ut ur den svenska truppen på 19 spelare. Lucas Pellas (bilden), som ursprungligen togs ut i EM-truppen med sedan fick covid-19 innan han hann ansluta, kommer till Budapest under eftermiddagen och kan bli aktuell för spel om han visar ett negativt svar på det PCR-test han tar vid ankomst. Pellas har spelat de tre senaste mästerskapen för Sverige (EM 2020, VM 2021 och OS 2021) och gjort 120 mål på 40 landskamper.

Dessutom är Daniel Pettersson, som spelade de två första EM-matcherna innan han testade positivt för covid-19,  friskförklarad igen och tillgänglig för spel.

Sedan tidigare har också Linus Persson anslutit till truppen och är aktuell för spel i kväll.

Wanne, Ekberg och Claar är, trots att de inför dagens match är utskrivna, kvar i Budapest och det är i dagsläget inte uteslutet med spel på söndag.

Matchen mot Frankrike i MVM Dome i Budapest börjar 20.30 och senast 19.30 ska Sverige lämna in vilka 16 spelare som ska ingå i matchtruppen.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån