Nyheter

Herr / 15 januari 2022

Max Darj missar kommande matcher

Sverige får klara sig utan mittsexan Max Darj i resten av gruppspelet. Detta efter att han testat positivt för covid-19. 

20.30 i kväll ställs Sverige mot regerande europamästaren Spanien i EM-gruppspelet i Bratislava – en match som spelas utan Max Darj. Den 86-faldiga landslagsmannen, som gör sitt sjunde mästerskap, har testat positivt för covid-19.

Det var efter gårdagens tester som Darj fick tillbaka ett positivt svar och han isolerades direkt på spelarhotellet. Efter ett extra pcr-test i morse, som också det visade positivt, flyttades han till ett annat hotell enligt EHF:s riktlinjer.

– Det är aldrig roligt att få ett sånt här besked och det känns förstås oerhört tråkigt att inte kunna vara med och hjälpa laget på planen. Jag hade sett fram emot att möta Spanien, men får se matchen på tv i stället och jag hoppas att grabbarna går in och slår dem. Jag mår bra och hoppas att jag snart kommer kunna vara tillbaka på banan igen, säger Darj.

30-åringen kan tidigast vara tillbaka till den första matchen i huvudrundan, om Sverige går dit. Slutar Sverige etta eller tvåa i gruppen väntar fyra matcher i huvudrundan, den 20, 21, 23 och 25 januari.

– Max är en väldigt viktig spelare för oss och vi hade haft bättre nytta av honom på planen än på hotellrummet. Jag hoppas, både för vår del och framför allt hans egen del, att han fortsätter att må bra och kan komma tillbaka senare i turneringen. Nu får vi lösa situationen med andra spelare och då är det skönt att veta att vi har en fin bredd i truppen, med flera olika alternativ både defensivt och offensivt, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Darjs frånvaro betyder att Felix Möller, född 2002, mästerskapsdebuterar.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån