Nyheter

Herr / 6 januari 2018

Oavgjort i första mötet med Ungern

Båda lagen hade chansen att avgöra i slutminuten, men matchen mellan Sverige och Ungern slutade 29–29 inför 7 000 åskådare i Jönköping.
– Extremt kul att spela i landslaget, särskilt när det är sån fantastisk inramning som det var i dag, säger matchens bäste spelare Jim Gottfridsson.

• • •

Sverige och Ungern, som numera leds av Ljubomir Vranjes och Björn Sätherström, möts två gånger om inför EM i Kroatien som inleds på fredag. Det första mötet spelades i Kinnarps Arena i Jönköping, där Sverige varit de senaste tre åren och spelat landskamp inför stundande mästerskap.
– Fantastisk inramning, precis som det alltid varit här, säger Jim Gottfridsson som visade härligt form efter att ha varit borta flera månader under hösten på grund av en vadskada.
Flensburg-proffset blev matchens bäste målskytt med sina sju mål, varav matchens två sista mål.
Sverige höll i taktpinnen under den första halvleken och ledde oftast med en eller två bollar. I halvtid var ställning 16–15 till Sverige.
Ungern inledde den andra halvleken bra och tog ledningen för första gången efter knappt 34 minuters spel. Och den första kvarten i andra halvleken fortsatte bra för ungersk del. Gästerna ledde vid flera gånger med tre bollar, men Sverige hittade en väg tillbaka.
Tobias Thulins inhopp i målet gav oss chansen att komma tillbaka och vinna den, han gjorde ett jättefint inhopp, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson, som också gladdes åt Mattias Zachrissons (fem mål) och Jerry Tollbrings (fyra mål) förstahalvlekar
– Det finns många delar i matchen som jag är nöjd med, det är perfekt att få möte ett så fysiskt starkt lag. Anfallsspelet var positivt matchen igenom, men samtidigt finns det saker att rätta till inför nästa match mot Ungern och framför allt inför EM-premiären på fredag.
Avslutningen av matchen blev dramatisk. Sverige vände 22–25-underläge till ledning med 27–26 och Jim Gottfridsson gjorde såväl 28–27 och 29–28.
– Jag tror inte folk förstår hur bra Ungern är. De har väldigt individuellt skickliga spelare och är stora och tuffa att möra. Det tar rejält på krafterna att möta dem. Första halvan av andra halvleken hade vi inte så bra försvarsspel, men i övrigt tycker jag att vi gjorde en riktigt bra match, säger Gottfridsson.
SVERIGE–UNGERN 29–29 (16–15)
Sverige:
Jim Gottfridsson 7, Niclas Ekberg 5, Mattias Zachrisson 5, Jerry Tollbring 4, Johan Jakobsson 2, Albin Lagergren 2, Simon Jeppsson 2, Hampus Wanne, Lukas Nilsson.
Ungern: Richard Bodo 5, Zsolt Balogh 5, Donat Bartok 3, Gabor Ancsin 2, Mate Lekai 2, Iman Jamali 2, Adam Juhasz 2, Gabor Csaszar 2, Uros Vilovski 2, Bence Banhidi 2, David Fekete, Adam Orszagh.
Utvisningar, Sverige: 4 x 2 min. Ungern: 1 x 2 min.
Domare: Jonas Eliasson & Anton Palsson, Island.
Publik: 7 000 (Kinnarps Arena, Jönköping).
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån

Bilden: Matchens bäste spelare var sjumålsskytten Jim Gottfridsson.