Nyheter

Herr / 24 januari 2022

Palicka och Claar har testat positivt för covid-19

Målvakten Andreas Palicka och mittnian Felix Claar har testat positivt för covid-19 och därför isolerats från övriga truppen.

Efter segermatchen mot Tyskland i går PCR-testades alla medverkande och när svaren under förmiddagen i dag om tillbaka visade de att lagkaptenen Andreas Palicka och Felix Claar båda testat positivt. De har därmed isolerats från övriga truppen.

– Tyvärr fick vi det här tråkiga beskedet i morse och det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Mittnian Jonathan Edvardsson ansluter till truppen senare under dagen och det kan också bli aktuellt med andra ersättare inför matchen mot Norge i morgon som avgör om Sverige går till semifinal eller inte.

Max Darj tar över lagkaptensbindeln inför matchen mot Norge.

Landslaget har fått godkännande av EHF (Europeiska Handbollförbundet) att ta in Hampus Olsson till mästerskapet, trots att han inte var med på den ursprungliga bruttolistan. Högersexan ansluter till landslaget i natt och är tillgänglig för spel om Niclas Ekberg och Daniel Pettersson inte skulle bli spelklara.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån (montage)