Nyheter

Herr / 6 november 2021

Persson och Stenmalm landslagsdebuterar

Två nya spelare får chansen att spela sin första A-landskamp för Sverige: Lugis högersexa Isak Persson och Redbergslids vänsternia Elliot Stenmalm.

När Sverige och Polen möttes i Malmö Arena i torsdag (svensk seger 31–24) fick Eric Johansson, Karl Wallinius och Felix Möller dra på sig den svenska landslagströjan för första gången i seniorsammanhang. När det i eftermiddag, 16.00 i Kristianstad Arena, är dags för returmötet får två nya talanger chansen:

20-årige (fyller 21 i morgon) Isak Persson, fostrad i H43 Lund spelar numera för Lugi HF och vann skytteligan i Handbollsligan förra säsongen. 33 år efter att pappa Jonas, världsmästare med Sverige 1990, debuterade i A-landslaget är det nu Isaks tur.

Elliot Stenmalm, från Växjö HF men nu spelandes i Redbergslids IK, leder skytteligan i Handbollsligan den här säsongen och är till sommaren klar för den polska giganten Kielce. Han blir den andra spelaren född 2002 (efter Felix Möller som debuterade i torsdags) att spela i herrlandslaget och också den andra i familjen, då storebror Philip spelade 45 landskamper och två mästerskap för Sverige mellan 2013 och 2017.

Foto: Bildbyrån