Nyheter

Herr / 6 november 2021

Valter Chrintz tillbaka på hemmaplan

På lördag klockan 16.00 spelar Sverige sin andra och sista match mot Polen denna vecka. För Valter Chrintz blir landskampen i Kristianstad en hemkomst.
– Jag hoppas på många vänner och bekanta från min IFK-tid, säger Chrintz.

För två år sedan blev högerkanten Valter Chrintz den första spelaren född på 2000-talet att representera Sveriges A-landslag. Denna landslagssamling har han fått välkommet sällskap av två av sina årskamrater, Eric Johansson och Fabian Norsten.

– Det är grymt roligt. Också en trygghet i sig att ha några i min egna ålder. Bara få snacka lite gött med dem. Jag tyckte Eric gjorde grym match ikväll och alla har gjort det bra på träning, säger Chrintz efter torsdagens sjumålsseger mot Polen.

Många av silverhjältarna från Egypten saknas den här veckan och har vanligtvis en stor roll i landslaget. Hur är det att spela utan dem?

– Jo det klart de har en stor roll och nu är de inte med här. Men jag tycker vi har en bra bredd i Sverige. Idag var det lite nyare spelare som tog för sig och gjorde det jättebra. Allihopa gick in hundra procent, fortsatte Chrintz som berömde försvar- och kontringsspelet.

21-åringen var även upprymd över publikstödet i Malmö Arena.

– Det var väldigt roligt att spela idag. Det kom mer folk än förväntat.

Nu hoppas han på samma stöd i sin gamla hemmahall Kristianstad Arena under lördagen.

– Det är som hemmaplan för mig. Jag hoppas på många vänner och bekanta från min IFK-tid. På läktaren hoppas jag det blir en bra stämning som jag vet Kristianstad kan erbjuda.

2020 Chrintz lämnade Kristianstad för Füchse Berlin där han är kvar än idag. Moderklubb är grannklubben Åhus Handboll.

Avkast i Kristianstad sker klockan 16.00 på lördag.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån