Nyheter

Herr / 19 juni 2017

Sverige i seedningsgrupp två inför EM-lottningen

Sverige vann sin EM-kval-grupp och placerades fick seedades därmed högre inför fredagens lottningen. Det innebär att Sverige bara ställs mot maximalt en annan kvaletta i EM i Kroatien januari.

• • •

Efter fem segrar och en förlust vann Sverige gruppen i kvalet till EM före Montenegro (som tog den andra EM-platsen), Ryssland och Slovakien. De sju kvalettorna och värdnationen Kroatien har inför lottningen av mästerskapet placerats i de två första seedningsgrupperna.
Sverige hamnade i seedningsgrupp 2 tillsammans med Danmark, Vitryssland och Makedonien.
De sju kvaltvåorna samt Island, som gick till EM som bästa kvaltrea, har placerats i seedningsgrupp 3 och 4.
Ett lag från varje seedningsgrupp lottas in i varje EM-grupp. På förhand är det bestämt att Kroatien spelar sitt gruppspel i Split, Norge i Porec, Slovenien i Varazdin och Ungern i Zagreb. Sverige ställs alltså bara mot ett av de lagen i gruppspelen.
Lottningen äger rum i Lipinski konserthall i Zagreb på fredag (midsommarafton) klockan 19.00 och direktsänds på EHF-Euro.com.
SEEDNINGSGRUPPERNA INFÖR LOTTNINGEN
Seedningsgrupp 1: Tyskland, Spanien, Kroatien, Frankrike
Seedningsgrupp 2: Danmark, Vitryssland, Sverige, Makedonien
Seedningsgrupp 3: Norge, Serbien, Montenegro, Tjeckien
Seedningsgrupp 4: Ungern, Slovenien, Österrike, Island
EM I KROATIEN
Datum: 12–28 januari 2018
Spelorter i gruppspelet: Split (grupp A med Kroatien), Porec (grubb B med Norge), Varazdin (grupp C med Slovenien) och Zagreb (grupp D med Ungern)
Huvudrunda: Zagreb och Varazdin
Semifinaler, bronsmatch, match om femte plats och final: Zagreb
Text: Daniel Vandor

Bilden: Niclas Ekberg, Jim Gottfridsson och Max Darj får besked om sina kommande EM-motståndare på fredag. Foto: Bildbyrån.