Nyheter

U-landslag / 19 juni 2017

Förändringar i U21-herrarnas trupp

I dag samlas U21-herrarna för första gången i sommar inför VM i Algeriet. Fyra extra spelare finns med på lägret, varav minst en kommer att följa med till Algeriet.

• • •

Ulf Nyström och Kalle Mattson leder U21-landslaget som i dag samlas i Örebro för tre träningsdagar. Senare i sommar väntar Scandinavian Open och höjdpunkten är VM i Algeriet 18–30 juli.
Laget har drabbats av ett tungt bortfall. Felix Claar, som för knappt två veckor sedan debuterade i A-landslaget, missat turneringen på grund av hälseneproblem. Dessutom har Emil Mellegård, också han nybliven A-landslagsman, och Anton Hagvall skadeproblem, men kommer till lägret i Örebro för att få rehabilitering av landslagets fysioterapeut Sara Nilsson.
Andreas Björkman-Myhr, nästa säsong i norska Drammen, och Karlskronas Hampus Dahlgren är på plats i Örebro för att förstärka på målvakts- respektive vänstersexpositionerna.
Var gäller ersättare för Claar har Aranäs August Wiger, liksom Ricohs Andreas Lang kallats in. En av dem kommer att åka med till VM.
– Vi använder oss av lägret här i Örebro för att bestämma oss vem av dem vi tar ut. Antingen kan vi göra ett rent byte på mittnio där Wiger kommer in, eller så tar vi med Lang, som är högernia, och flyttar in Anton Hallbäck i mitten, säger förbundskaptenen Ulf Nyström.
– Det är så klart tråkigt för Felix att han inte kan vara med i den sista turneringen som U-landslagsspelare, men jag känner ändå att vi har en oerhört stark niometersuppställning.
SVERIGES TRUPP TILL U21-VM
Målvakter:
Anton Hagvall, IK Sävehof, 18 U-landskamper/2 mål
Erik Pettersson, Alingsås HK, 6/2
Vänstersex: 
Johan Dahlin, Ystads IF, 18/54
Emil Mellegård, Redbergslids IK, 3/11
Mittsex:
Markus Sjöbrink, Eskilstuna Guif, 18/42
Oskar Cosmo, OV Helsingborg, 18/26
Högersex:
Emil Hansson, Eskilstuna Guif, 18/42
Oliver Wigmark, Redbergslids IK, debutant
Vänsternio:
William Bogojevic, IK Sävehof, 18/27
Niclas Paradis, Lugi HF, 12/9
Mittnio:
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof, 18/24
Alfred Jönsson, Lugi HF, 9/39
Emil Hansson, Ystads IF, debutant
Högernio:
Anton Hallbäck, Ystads IF, 18/60
Lukas Sandell, Ystads IF, 18/46
Truppen kompletteras på nio meter med antingen August Wiger (HK Aranäs) eller Andreas Lang (Ricoh HK). Dessutom finns Andreas Björkman-Myhr (Ystads IF) och Hampus Dahlgren (HIF Karlskrona) på plats i Örebro då Hagvall och Mellegård har skadebekymmer. 
U21-LANDSLAGETS SOMMAR
19–21 juni:
Läger i Örebro
7–9 juli 2017: Scandinavian Open (SOC) i Sverige och Danmark
18–30 juli 2017: VM, Algeriet
Text: Daniel Vandor