Nyheter

Herr / 3 januari 2022

Tre spelare ansluter till EM-uppladdningen

Emil Mellegård, Andreas Lang och Fabian Norsten ansluter under dagen till herrlandslagets samling i Alingsås för att stötta upp laget på veckans träningar och eventuellt till landskamperna mot Nederländerna. 

I går kväll samlades herrlandslaget för att ladda upp inför EM som drar igång i Slovakien och Ungern nästa vecka. Tre av de kallade spelarna kunde av olika anledningar inte vara med från start på samlingen, men förhoppningen är att de under veckan ska ansluta.

Lukas Sandell och hans sambo Elise blev på nyårsaftonen föräldrar, fem veckor tidigare än planerat. Familjen mår efter omständigheterna bra, men är fortfarande kvar på sjukhuset i Malmö och det är ännu inte klart när han ansluter till EM-truppen.

Karl Wallinius testades i början av förra veckan positivt för covid-19 och ansluter till truppen tidigast på onsdag medan Lucas Pellas haft en person i sin närhet som testat positivt och därför sitter i karantän till slutet av den här veckan.

En av ledarna fick i samband med testningen vid ankomst i går ett positivt utslag och lämnade omedelbart, och innan han träffat några spelare, samlingen. I samband med testingarna i morse var målvakten Tobias Thulins test positivt och han kommer därmed sitta i karantän i minst sju dagar.

– De två som lämnat positiva test har inte haft någon närkontakt med varandra och vi har vidtagit alla nödvändiga åtgärder och restriktioner för att minimera risken för spridning, säger läkaren Daniel Jerrhag.

Laget kommer att testas regelbundet och kommer inte ha några kollektiva träningar under dagen. Spelarna kommer heller inte att träffa andra än sina rumskamrater tills tidigast i morgon kväll.

– Även om det är tio dagar kvar till EM-premiären är det här inte någon optimal situation för oss, vi hade hellre tränat handboll tillsammans. Vi får göra det bästa vi kan av situationen och hoppas att vi snart kan träna som planerat, säger förbundskaptenen Glenn Solberg som valt att kalla in tre nya spelare till veckan i form av vänstersexan Emil Mellegård, högernian Andreas Lang och målvakten Fabian Norsten.

– Det är tre spelare som har varit med på många av våra samlingar med A- eller ligalandslagen det senaste året och som hjälper oss att säkerställa kvalité på träningarna och eventuellt också på landskamperna senare i veckan, säger Solberg.

Sverige möter Nederländerna i Estrad Alingsås på torsdag (19.00) och lördag (16.00) innan avresan till Bratislava sker den 11 januari och EM-premiären mot Bosnien och Hercegovina spelas den 13 januari.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån