Nyheter

Herr / 17 januari 2022

Valter Chrintz ansluter till EM-truppen

Högersexan Valter Chrintz ansluter under dagen till den svenska EM-truppen efter att Daniel Pettersson testat positivt för covid-19 och är borta från spel i minst en vecka. 

– Vi kommer att göra vad vi kan för att få Valter spelklar till kvällens match, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

I fredags testade mittsexan Max Darj positivt för covid-19 och missade därmed matchen mot Spanien i lördags. Sent i går kväll fick landslaget beskedet att även högersexan Daniel Pettersson fått ett positivt testresultat och han isolerades omedelbart och kommer i dag att flyttas till ett annat hotell.

Det innebär att Valter Chrintz i dag kommer till Bratislava. Spelarbytet är inskickat till Europeiska Handbollförbundet, men det är ändå oklart om han kommer att bli spelklar till kvällens match mot Tjeckien (20.30) som avgör om det blir något vidare spel i turneringen för Sverige.

– Det är som en final i kväll där vi spelar om en plats i huvudrundan och vi kommer att göra vad vi kan för att få Valter spelklar till kvällens match. Förutsättningarna ändras dagligen för många lag och jag lider med Daniel som fått det tråkiga beskedet att han måste lämna laget tillsvidare. Jag hoppas att vi går så långt i turneringen att både Max och Daniel kan komma tillbaka, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Chrintz har testats regelbundet hemma i Berlin, senast i går gjorde han ett pcr-test som var negativt, men måste också göra ett i EHF:s regi efter ankomst i dag. Det är i skrivande stund oklart om ett svar hinner komma innan kvällens laguppställning ska lämnas in (senast 19.30).

21-årigen har spelat 27 A-landskamper och var med i såväl EM 2020 som när Sverige tog silver i VM-förra året.

– Det fanns ingen tvekan när jag fick samtalet sent i går kväll, utan jag ser fram emot att spela EM och försöka hjälpa Sverige framåt i turneringen. Det är alltid en ära att representera Sverige. Jag tror och hoppas på svensk seger i kväll och att vi därmed får spela huvudrundan, säger Chrintz.

Ny information som laget har fått gällande smittade spelare säger att de kan vara tillbaka i spel tidigast den åttonde dagen efter konstaterad smitta, under förutsättning att de får ett negativt pcr-svar både på den sjunde och åttonde dagen. I Daniel Petterssons fall betyder det att han tidigast kan vara aktuell för spel i en eventuell tredje match i huvudrundan.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån