Nyheter

Herr / 26 januari 2023

VM över för Jim Gottfridsson

Sverige är klart för semifinal i VM – men det blir inget mer spel för Jim Gottfridsson i turneringen. Han fick utgå tidigt i kvartsfinalen efter att ha drabbats av en fraktur i handen. 

– Det känns oerhört tungt, men nu ska jag göra allt jag kan för att stötta laget i semifinalen, säger Gottfridsson. 

Sveriges spelmotor Jim Gottfridsson, som utsågs till turneringens mest värdefulla spelare när Sverige blev europamästare förra året, har spelat färdigt i hemma-VM.

Han tvingades kliva av planen redan i första halvleken i segermatchen mot Egypten och efter matchen åkte han till sjukhus för att röntga vänsterhanden.

Domen: En fraktur i handen, gips och inget mer spel de närmsta två månaderna.

– Jag tror att jag fastnade i en motståndartröja och kände att något gjorde ont. Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan. Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet, säger han.

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Jag lider oerhört mycket med Jim som har förberett sig och gjort allt han kunnat för att komma så förberedd som möjligt till honom. Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen.

Det är ännu inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotruppen.

Sverige möter Frankrike i semifinalen på fredag klockan 21.00.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån