Nyheter

Landslaget / 15 november 2019

Låt handbollslandslaget bära din dröm under EM 2020

Stora idrottsmästerskap föder drömmar, skapar minnen och sammansluter hela Sverige. Snart är det dags för EM i handboll som spelas i Sverige. I premiären möter Sverige Schweiz och då kommer landslaget att spela med en specialtröja där fansens drömmar är tryckta i tyget. Svenska fans har nu en möjlighet att skicka in sin specifika dröm – de bästa trycks på tröjan.

•••

Handbolls-EM 2020 äger rum mellan den 9 januari och 26 januari, och är ett delat mästerskap mellan Sverige, Norge och Österrike. Sverige spelar sina inledande matcher i Malmö och mästerskapets finalspel spelas i Stockholm den 25-26 januari.

Nu vill det svenska handbollsförbundet involvera fansen i mästerskapsäventyret och i landslagets resa mot medaljerna. Därför kommer en specialdesignad matchtröja tas fram.

– Vi vill att våra fans ska komma så nära landslaget som möjligt och känna delaktighet i resan. Samtidigt som det kommer vara en extra push för spelarna att känna supportrarnas stöd och ett ansvar när fansens drömmar bärs på deras axlar. Förhoppningsvis hjälper det här oss i jakten på medaljer, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget.

Det är nästan 20 år sedan som ”Bengan-boys” spelade EM-final på hemmaplan. I en gastkramande drabbning mot Tyskland vann det populära landslaget mästerskapet inför fullsatta läktare i Globen och drygt 3 miljoner tevetittare i Sverige. Under Bengt Johanssons tid som förbundskapten tog Sverige 13 mästerskapsmedaljer på 12 år. Nu är Sverige inne i en ny positiv fas, med ett EM-silver vid senaste Europamästerskapet i Kroatien 2018. Kan man gå hela vägen denna gång?

– Sverige har en anrik handbollshistoria och vi vill fortsätta förvalta det arvet. Speciellt nu när vi är på hemmaplan i ett mästerskap. Hjälp oss genom att skicka in din dröm så ska vi göra allt vi kan för att bära din dröm på våra axlar med värdighet och respekt. Förhoppningsvis hjälper det oss till seger, säger Jim Gottfridsson.

Drömmar till landslagströjan lämnas in under perioden 15 november till och med 29 november via handbollslandslaget.se/em2020/dromtrojan/ eller via handbollslandslagets sociala medier. De bästa och mest populära drömmarna trycks på matchtröjan. Alla som lämnar in en dröm har dessutom chansen att vinna ett VIP-paket till finalen med matchbiljetter och möte med landslagsspelarna.