Nyheter

Ligalandslag / 13 oktober 2020

Ligalandslaget samlas i Göteborg i november

Samma dag som A-landslaget samlas gör liagalandslaget detsamma. 15 spelare från Handbollsligan, danska ligan och tyska Bundesliga har kallats av för tre träningsdagar i Göteborg och Partille

I går presenterade herrlandslagets förbundskapten Glenn Solberg truppen till EM-kvalmatcherna mot Rumänien (5 november) och Kosovo (8 november), nu är det även klart vilka 15 spelare som parallellt under de tre första dagarna vecka 45 samlas i Göteborg.

Solberg har huvudansvaret även för det ligalandslag som fungerar som en brygga mellan U- och A-landslaget, och har tillsammans med Dennis Sandberg tagit ut truppen. Sandberg, som även är förbundskapten för U20-landslaget, kommer att träna laget under dagarna i Göteborg och assisteras av Toni Johansson.

– Jag tycker att vi har fått ihop en väldigt bra och intressant trupp med en blandning av de som har rutin i A-landslaget och som vi gärna vill se igen till de som aldrig har spelat varken U- eller A-landskamper, säger Sandberg.

– Alla uttagna har gjort det väldigt bra förra säsongen och i inledningen av den här och det ska bli väldigt kul att se dem. Många i dagens A-landslag har tagit vägen dit genom just ligalandslaget, säger Sandberg.

Bland spelarna som fanns med på de första ligalandslagssamlingarna 2017 återfinns till exempel Hampus Wanne, Anton Lindskog, Daniel Pettersson, Jonathan Carlsbogård, Alfred Jönsson, Felix Claar, Linus Arnesson och Linus Persson i EM-kvaltruppen som Glenn Solberg tog ut i går.

– Jag tycker att vi har fått ut mycket av samlingarna vi haft från Kristján Andréssons tid och fram tills nu. Det är bra för svensk handboll att steget mellan U- och A-landslag blir mindre och att spelarna inte bara försvinner från landslagsverksamheten så fort de blir seniorer, säger Sandberg.

Ligalandslaget kommer att bo i Göteborg och träna i Partille Arena, precis som A-landslaget. Träningarna är dock separata landslagen emellan.

LIGALANDSLAGETS TRUPP 2–4 NOVEMBER

Målvakter: 
Tobias Thulin, SC Magdeburg, 23 A-landskamper/0 mål
Josip Cavar, Sønderjyske, 2/0
Vänstersex: 
Emil Frend Öfors, IFK Kristianstad, 13/21
Emil Mellegård, HSG Wetzlar, 1/0
Mittsex: 
Oscar Bergendahl, GOG Håndbold, 9/18
Kassem Awad, HK Malmö, 0/0
Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad, 0/0
Högersex: 
Valter Chrintz, Füchse Berlin, 13/18
Hampus Olsson, HC Erlangen, 0/0
Vänsternio: 
William Bogojevic, Bjerringbro, 0/0
Karl Wallinius, Lugi HF, 0/0
Mittnio: 
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof, 0/0
Oskar Sunnefelt, THW Kiel, 2/8
Högernio: 
Jack Thurin, IFK Skövde, 10/17
Andreas Lang, Alingsås HK, 0/0

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån