Nyheter

Herr | Ligalandslag / 12 april 2022

Ligalandslaget vann i Norge

Tre måls underläge i halvtid vändes till en fyramålsseger, 33–29, när ligalandslaget mötte Norges rekruttlandslag i Oslo. 

– I första halvlek fanns det mer att hämta, men vi gjorde en riktigt bra andrahalvlek i båda riktningarna, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg. 

Medan herrlandslaget befinner sig i Malmö för att ställas mot Danmark på lördag är ligalandslaget i Norge för dubbla matcher mot deras motsvarighet, rekruttlandslaget.

Efter en träning i går och en genomgång tidigare under dagen klev de svenska spelarna in i Oppsal Arena och hade en kämpig förstahalvlek som Norge vann med 18–15.

– Framåt var det helt okej, men försvarsspelet var bedrövligt och vi var inte i vägen någonstans. Sen är det kanske inte konstigt med tanke på att killarna inte spelat tillsammans tidigare, men det fanns ändå mer att önska, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg som var desto mer nöjd med insatserna i den andra.

– Vi pratade ihop oss i halvtid och gjorde 18–6 under de första 20 minuterna. Försvarsspelet var riktigt bra, vi kontrade mycket och anfallsspelet var bra. Det mesta flöt på bra även om det blev lite hawaii på slutet och vi bara vann med fyra till slut, säger Sandberg.

Jonathan Edvardsson fick mycket speltid innan han i morgon ansluter till herrlandslaget och Emil Mellegård spelade hela matchen och blev främste målskytt med nio fullträffar.

– Sen gjorde Simon Möller en riktigt bra insats i målet i andra halvleken och Kassem Awad var bra i båda riktningarna.

Returen spelas i morgon klockan 16.00.

NORGES REKRUTTLANDSLAG–SVERIGES LIGALANDSLAG 29–33 (18–15)
Sveriges målskyttar: Emil Mellegård 9, Kassem Awad 5, Jonathan Edvardsson 3, Simon Jeppsson 3, Erik Persson 3, Kasper Palmar 3, William Bogojevic 2, Isak Persson 2, Elliot Stenmalm, Sebastian Karlsson, Kevin Johansson-Eggan.
Utvisningar, Norge: 3 x 2 min. Sverige: 2 x 2 min.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån