Nyheter

Herr | Ligalandslag / 30 oktober 2020

Ligalandslagets läger inställt

På måndag skulle ligalandslaget samlas i Göteborg, men lägret är inställt på grund av nuvarande covid-19-läge.

Tidigare i veckan beslutades att U18- och U20-landslagens läger och landskamper mot Danmark ställs in, nu har Svenska Handbollförbundet fattat samma beslut gällande ligalandslaget som skulle samlas i Göteborg och träna i Partille måndag till onsdag nästa vecka.

– Vi har stor respekt för rådande omständigheter och vi är också skyldiga och har ett ansvar att göra allt vi kan för att undvika eventuell smittspridning, resor och aktiviteter som kan anses som icke nödvändiga. Det är självfallet tråkigt att inte kunna samla ligalandslaget den här gången, men vi hoppas att vi i stället får möjlighet att göra det under en senare del av säsongen, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström.

A-landslaget, som spelar EM-kval mot Rumänien i Partille den 5 november och borta mot Kosovo den 8 november, samlas som planerat i Göteborg på måndag.

– Vi gör allt vi kan för att tillmötesgå och uppfylla de regler, riktlinjer och råd som kommer från myndigheter, förbund och klubbar och för att säkerställa spelarnas hälsa.
Det innebär bland annat att spelarna PCR-testas omedelbart vid ankomst och sedan isoleras på sina respektive rum under hela måndagen tills provsvaren kommer tillbaka. Ytterligare upp till tre PCR-tester kommer att ske under veckan och till Kosovo flyger laget i ett chartrat plan över dagen. Kontakten med personer utanför truppen kommer också att vara starkt begränsad, säger Fogelström.

Text: Daniel Vandor
Bilden: Jack Thurin var en av de 17 spelare som skulle samlas med ligalandslaget på måndag
Foto: Bildyrån