Nyheter

Herr | Ligalandslag / 29 oktober 2020

Edvardsson tar klivet upp i herrlandslaget

Linus Arnesson har tvingats lämna återbud till EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Kosovo nästa vecka och ersätts i truppen av debutanten Jonathan Edvardsson från IK Sävehof, som sedan tidigare var uttagen till ligalandslaget. 

På måndag samlar för första gången förbundskaptenen Glenn Solberg en hel landslagstrupp och redan nästa torsdag är det dags för den första matchen med norrmannen vid sidlinjen, Rumänien i EM-kvalet i Partille.

Tidigare har Andreas Palicka fått lämna återbud på grund av skada och han ersattes av Tobias Thulin. Ett till byte i truppen sker nu: Jonathan Edvardsson (bilden), lagkapten i IK Sävehof från just Partille, har kallats in som ersättare för skadade Linus Arnesson.

– Jonathan har under en lång tid visat prov på en god utveckling och han är värd att testas på högre nivå. Dessutom är det extra roligt att han får möjlighet att vara med när landslaget kommer till hans hemmaplan i Partille, säger Solberg.

Bortamatchen mot Kosovo spelas i Pristina nästa söndag, dit det svenska laget flyger på morgonen och tillbaka till Göteborg på kvällen.

På grund av covid-19-restriktioner kommer också ett antal byten att ske i ligalandslaget som samlas parallellt i Göteborg och Partille för tre träningsdagar under ledning av Dennis Sandberg. Bland annat finns det ingen möjlighet att i dagsläget använda sig av spelare som tillvardags är verksamma i Tyskland, dessutom har blev U20-landslagets läger samt vecka inställt vilket möjliggör att spelare därifrån nu kan ansluta till ligalandslaget.

Viktor Hallén (Lugi HF), Eric Johansson (Eskilstuna Guif), Oskar Joelsson (Redbergslids IK), Casper Käll (Lugi HF), Ludvig Hallbäck (Ystads IF), Isak Persson (Lugi HF) och Charles Hugoson (IF Hallby) har kallats in i stället för Emil Mellegård, Valter Chrintz, Hampus Olsson, Jonathan Edvardsson och Oskar Sunnefeldt.  Hela ligalandslagets trupp hittar du här.

TRUPPEN TILL EM-KVALET

5 november: Rumänien (Partille Arena, 18.10) Sänds på SVT2 & SVT Play
8 november: Kosovo (Pallati i Rinise dhe Sporteve, Pristina, 17.00) Sänds på TV6 & Viaplay

Målvakter:
Tobias Thulin, SC Magdeburg, 23 A-landskamper/0 mål
Mikael Aggefors, Ålborg Håndbold, 17/0
Peter Johannesson, TBV Lemgo, 12/0
Vänstersex:
Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, 32/70
Lucas Pellas, Montpellier HB, 13/27
Mittsex:
Andreas Nilsson, Telekom Veszprem, 141/341
Max Darj, Bergischer HC, 63/32
Anton Lindskog, HSG Wetzlar, 12/10
Högersex:
Niclas Ekberg, THW Kiel, 176/718
Daniel Pettersson, SC Magdeburg, 26/79
Vänsternio:
Lukas Nilsson, Rhein-Neckar Löwen, 73/85
Alfred Jönsson, TSV Hannover-Burgdorf, debutant
Jonathan Carlsbogård, TBC Lemgo, debutant
Mittnio:
Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 88/302
Felix Claar, Ålborg Håndbold, 7/11
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof, debutant
Högernio:
Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen, 50/143
Linus Persson, US Ivry, 16/24
Lukas Sandell, Ålborg Håndbold, debutant

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån