Nyheter

U-landslag / 28 oktober 2020

Inga samlingar eller mästerskap för U-landslagen

I går kom beskedet från Europeiska Handbollförbundet att såväl U18- som U20-EM i januari ställs in. Nu står det också klart att det inte blir några samlingar eller matcher för de landslagen nästa vecka. 

U18- och U20-EM skulle från början ha spelats i somras, men sköts upp och tanken var att mästerskapen i stället skulle avgöras i januari, parallellt med herrarnas VM då de inhemska ligorna har uppehåll. Nu är det bestämt att de två U-mästerskapen inte blir av alls.

Det blir heller inte några samlingar för Jesper Östlunds (U18) eller Dennis Sandbergs (U20) nästa vecka. U18-herrarna skulle ha läger i Lund och möta Danmark två gånger om (i Lund och Köpenhamn) medan U20 skulle till danska Køge där två matcher också skulle spelats.

På grund av utvecklingen av covid-19 i såväl Danmark som Skåne har det nu beslutats att dessa läger ställs in.

– För killarna är det förstås oerhört tråkigt att det inte blir någon landslagssamling nästa vecka eller mästerskap i januari, samtidigt måste vi ha förståelse och respekt för den pandemi som faktiskt finns, säger Sandberg, som under inledningen av nästa vecka kommer att träna ligalandslaget i Göteborg.