Nyheter

Ligalandslag / 6 november 2021

Två vinster på två dagar för ligalandslaget

Ligalandslaget gick i herrlandslagets fotspår och besegrade Polen två gånger om den här veckan. Fredagskvällens seger följdes på lördagen upp med en prestation som resulterade i vinst med 33–28.

Inledningsvis var den en jämn och något målsnål historia när det svenska ligalandslaget mötte Polens dito på lördagskvällen. Resultattavlan i Wladyslawowo förkunnade att ställningen var 8–6 i hemmalagets favör när tjugo minuter var spelade.

– Det syntes ganska tydligt att Polen hade läst in sig på det vi hade gjort i fredagens match, ansåg förbundskapten Dennis Sandberg.

Motståndarna skulle även utöka sitt försprång till tre bollar, men sedan gjorde Blågult tre mål i följd där Hampus Olsson ordnade kvitteringen till 9–9 från straffkastlinjen. Innan halvtidssignalen tog Sverige även över ledningen och kunde ladda om för andra halvlek med 13–12 som halvtidsresultat.

Under den andra halvan av matchen etablerade Sverige större kontroll. Adam Nyfjäll kontrade in 18–15 med tjugo minuter kvar att spela och differensen på tre bollar var sedan länge gångbar. Andreas Langs vänsterbössa fick ofta föra Sveriges offensiva talan och sammanlagt noterades högernian för tio mål denna lördagskväll.

– Lang hade lekstuga på sin sida i andra halvlek. De löste aldrig det och han var riktigt, riktigt bra.

Även om Polen hämtade sig under en kort period, var det Sandbergs landslag som förde den andra halvleken från start till mål.

– Vi fick någon utvisning som gjorde att de kom ikapp och tog något dåligt beslut framåt, men det kändes aldrig som någon fara.

På fredagskvällen blev det seger med sex bollar och ett dygn senare stannade det vid fem måls marginal när ligalandslaget säkrade segern med 33–28. Efter matchen gav förbundskaptenen sin syn på en lyckad helg i Polen:

– Den samlade grejen är att vi i Sverige är väldigt bra på att skapa en grupp. Så fort man är med en landslagsgrupp så blir det bra och alla trivs bra tillsammans. Det är alltid roligt att åka med dem och man både får och ger varandra mycket energi, sade han innan det var dags för den sportsliga analysen:

– Såklart är det svårt att spela ihop när man kommer från olika håll och inte har spelat tillsammans förut, men vi har gjort det bra. Vi gjorde 32 mål ena dagen och 33 den andra, så anfallsmässigt har det inte varit några större problem men bakåt gjorde vi det inte så bra som vi annars kanske skulle ha velat.

POLEN–SVERIGE 28–33 (12–13)
Polen: Robert Kamyszek 4, Szymon Dzialakiewicz 3, Mikolaj Czaplinski 3, Wiktor Kawka 2, Bartosz Kowalczyk 2, Bartosz Nastaj 2, Patryk Pieczonka 2, Dawid Fedenczak 2, Maciej Zarzycki 2, Mateusz Kosmala 2, Dawid Dawydzik, Patryk Grzenkowicz, Marek Marciniak, Piotr Jedraszczyk.
Sverige: Andreas Lang 10, William Bogojevic 5, Adam Nyfjäll 3, Albin Selin 3, Oskar Sunnefeldt 3, Hampus Olsson 2, Axel Andersson 2, Viktor Hallén 2, Ludvig Hallbäck, Erik Persson, Ludvig Jurmala Åström. 
Utvisningar, Polen: 3 x 2 min. Sverige: 6 x 2 min.
Domare: Lukasz Kamrowski & Piotr Wojdyr, Polen.
Publik: – (COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo, Polen).

Text: Erik Malmqvist