Nyheter

Övrigt / 13 januari 2023

Domarskola i sju avsnitt med bröderna Gomér

I dag är det dags för första avsnittet av ”Två minuter med bröderna Gomér”, där Sparbanken Skåne ger dig som gillar handboll en chans att lära dig mer om regler, domslut och hur det är att döma. Johan och Martin Gomér är två av Sveriges bästa domare och får i miniserien frågor av Mats Nilsson om handbollsregler, tecken och hur de tänker när de dömer.

Under Handbolls-VM är intresset för handboll stort i alla åldrar. För de som tittar på handboll kan reglerna verka komplexa och dagens handboll går väldigt fort vilket gör det svårt att hänga med i alla domslut och tecken. Sparbanken Skåne har därför tagit fram en miniserie som ger dig en chans att lära dig mer.

Sparbanken Skåne har ett stort handbollsengagemang för att bland annat få fler barn i rörelse, bygga framtidstro och för att stödja bredden som handbollen erbjuder. Banken har som långsiktig partner till många handbollsföreningar i Skåne ett djupt rotat samarbete med Handbollslandslaget.

Under passar Sparbanken Skåne på att uppmärksamma domarrollen. Det råder domarbrist i Sverige och matcher har till och med ställts in för att det inte finns tillräckligt med domare. Efter pandemin har många domare slutat och återväxten är ett bekymmer. Sparbanken Skåne vill hjälpa till att inspirera, lyfta fram domarnas viktiga roll i spelet och förhoppningsvis få fler att vilja bli handbollsdomare. Många ungdomar slutar att idrotta lite för tidigt och att bli domare skulle kunna vara ett sätt att fortsätta med den idrott som man gillar.

De sju avsnitten publiceras i appen Gameday Handbollslandslaget, på Handbollslandslaget.se (klicka på symbolen längst ner till höger) och på Handbollslandslagets sociala medier varannan dag från och med i dag.