Nyheter

Övrigt / 5 februari 2024

Sara Berg ny projektledare för Svenska Handbollslandslaget

Svenska Handbollslandslaget AB har värvat nytt till sin redan starka laguppställning. Sara Berg påbörjar i mitten av februari sin anställning som projektledare för event och partners.

– Handbollen är den sport som ligger mig varmast om hjärtat  och det känns superspännande att få vara en del av event- och partnerarbetet framöver, säger hon.

I december slog damerna trippla publikrekord i Scandinavium när Sverige spelade VM, i början av januari spelade herrarna sina EM-förberedande landskamper inför fulla arenor i Jönköping och Ängelholm. För att fortsätta att utveckla evenemangen har Sara Berg rekryterats till Svenska Handbollslandslaget AB, det av Svenska Handbollförbundet helägda bolaget som ansvarar för evenemang och partners.

– Det var häftigt att uppleva både damernas VM och herrarnas landskamper på plats. Det finns ett stort engagemang och intresse för landslaget och jag vill tillsammans med övriga fortsätta att utveckla landskampsarrangemangen för att skapa ännu bättre upplevelser för spelarna, publiken och våra partners, säger hon.

Berg började spela handboll i Lidingö SK som sjuåring och är i dag ungdomsledare i samma klubb. Efter sin Sports Management-utbildning i Växjö har hon arbetat med eventplanering och försäljning på Bosön och de senaste fem åren som projektledare för Lidingöloppet. Hon har också varit volontär när Sverige arrangerat herrarnas EM 2020 och VM 2023.

– Jag har alltid brunnit för idrottslivet och det känns fantastiskt kunna kombinera det med min yrkesroll och ta med mig de erfarenheter och egenskaper jag har från tidigare uppdrag. Tillsammans med våra partners har vi möjligheter att leverera evenemang i världsklass. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Aldrig tidigare har de svenska seniorlandslagen levererat på så hög nivå samtidigt som just nu. Sverige har slutat topp fem i de senaste nio mästerskapen (OS, VM och EM) och publiktrycket på hemmalandskamperna har aldrig varit högre.

– Landslagens framgångar i kombination med att vi har arbetat hårt och målinriktat i våra arrangemang har gjort att intresset för att se Sverige spela är oerhört stort. Vi behöver fortsätta att utveckla och hitta nya sätt att säkerställa att publiken bjuds på upplevelser i världsklass och därför känns det oerhört bra att Sara Berg nu börjar hos oss för att arbeta med våra event och partners, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Första hemmalandskampen som Berg kommer att arbeta med är damernas EM-kval mot Island i Brinova Arena i Karlskrona den 2 mars.

Text: Daniel Vandor
Foto: Christoffer Borg Mattisson