Nyheter

Övrigt / 14 april 2022

Trelleborgchefen till Handbollslandslagets styrelse

Trelleborgs koncernchef Peter Nilsson väntas inom kort väljas in som ordinarie ledamot i styrelsen för Svenska Handbollslandslaget AB, SHLAB.

Helsingborgaren Peter Nilsson är 55 år och har varit Trelleborgs vd och koncernchef sedan 2005. Han har drivit flera omfattande faser av förändringsarbete och drivit på den anrika industrikoncernen mot att bli ett fullt globalt och starkt digitaliserat företag.

Han är med sina 17 år som vd en av de ledare som suttit allra längst i toppen av ett börsföretag. Peter Nilsson har en stark knytning till handbollen och har bland annat själv spelat en SM-final för Saab. Han hann även med sex U-landslagskamper, innan handbollskarriären lades på hyllan i samband med Asienflytt efter studierna på tekniska högskolan i Linköping.

– Peter Nilsson passar perfekt in i den högt kompetenta miljö jag vill fortsätta att bygga på i styrelsens arbete. Det är mycket roligt att hälsa honom välkommen i det här gänget, säger Ebba Kilman, ordföranden för SHLAB och COO för Åhléns.

Peter Nilsson säger själv att han länge velat bidra mera med sina erfarenheter i utvecklingen av svensk handboll.

– På det här uppdraget tror jag att mitt engagemang kan vara till nytta. Svensk landslagshandboll har, som framgått, utvecklats starkt, även kommersiellt och där ska det bli riktigt kul att hjälpa till.

SHLAB ägs till 100 procent av Svenska Handbollförbundet, SHF. Bolaget har ett kommersiellt uppdrag och ansvarar för såväl partners som landskampsarrangemangen i Sverige och arbetar även med att försöka ta hem stora mästerskap till Sverige.

– Det känns verkligen bra med en så tung rekrytering till handbollen, inte minst nu när vi snart har dubbla VM på hemmaplan, säger SHF:s ordförande Fredrik Rapp.

Övriga ledamöter i styrelsen är Caroline Strindmar, Jan Wifstrand, Robert Wedberg, Emil Nilsson samt Henrik Johnsson.