Nyheter

Övrigt / 15 december 2017

Wetterwik & Kurtagic dömer ena semifinalen

20.45 i kväll spelar Sverige VM-semifinal mot Frankrike, men även ett par timmar tidigare är Sverige representerat på planen i Barclaycard Arena i Hamburg. Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic har fått uppdraget att döma den första semifinalen mellan Nederländerna och Norge.

• • •

Inför åttondelsfinalen pratade vi med Mattias Wetterwik, som tillsammans med parhästen Mirza Kurtagic, dömde prestigemötet Tyskland–Danmark i Magdeburg. Duon från Uddevalla (Kurtagic bor i Göteborg nu) har fortsatt att imponera och har nu fått det ärofyllda uppdraget att döma en semifinal i sitt första senior-VM.

– Det är oerhört hedrande. Vi är väldigt nöjda med våra insatser så här långt i turneringen och den feedback vi fått från delegater och de lag vi dömt. Att få denna nominering i vårt första seniormästerskap visar att vi har ett stort förtroende från domarkommittén, säger Wetterwik inför dagens uppdrag.

17.30 blåser de igång Nederländerna–Norge i en slutsåld (12 800) Barclaycard Arena. Den matchen, liksom Sveriges semifinal mot Frankrike, sänds i Kanal 5 och Eurosport Player.

Sveriges match döms av spanjorerna Ignacio Garcia och Andreu Marin.

Text: Daniel Vandor
Foto: Stéphane Pillaud/IHF