Nyheter

Partners / 6 oktober 2022

Bona ny officiell leverantör till handbollslandslaget 

I dag har Bona och svensk handboll signerat ett avtal som innebär att företaget är officiella leverantörer till dam- och herrlandslagen i handboll.

Bona kan nu stolt presentera sig som officiella leverantörer till Svenska Handbollförbundet och Handbollslandslaget. Genom ett samarbetsavtal för 2022 och framåt är Bona närvarande och synliga vid handbollens landskamper. Första landskampen spelade damlandslaget den 29 september i Uppsala och den första landskampen för herrarna spelas den 16 oktober i Göteborg.

– Vårt samarbete med Svenska Handbollslandslaget är en perfekt matchning. Utifrån vår hundraåriga expertis och erfarenhet av golv och golvvård skapar vi förutsättningar för trygga och säkra golv åt landslagets spelare under matcherna, säger Marc Janssen, Commercial Director på Bona.

Samarbetsavtalet innebär att Bona är leverantörer av såväl kunskap som av produkter vilka säkerställer ett högkvalitativt underhåll och rengöring av sportgolvet. Bonas golvvårdsprodukter gör så att golvet håller högsta kvalité och blir omhändertaget på rätt sätt under matcherna.

– Vi är mycket glada över att Bona är våra samarbetspartners under landskamperna då vi självklart önskar samarbeta med dem som är proffs på golv. Spelarnas säkerhet på golvet är mycket viktigt. Med Bonas kunskap och produkter kan vi tillsammans utveckla optimala golvförhållanden och skapa de bästa och säkraste förutsättningarna för spelarna på planen, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget AB.

Utöver möjligheten att synas i samband med matcherna ingår också möjligheten för Bona att arrangera nätverksträffar inför matcherna. Bona är ett hållbarhetsdrivet företag med ett stort engagemang för en hållbar utveckling. Genom forskning och utveckling strävar Bona efter att bli branschledande inom det hållbara och cirkulära golverbjudandet. Att strategiskt samarbeta med handbollen och nya nätverk ser Bona som en möjlighet att tillsammans utveckla och sprida kunskap kring optimal prestanda och ökad livslängd på sportgolv, samt möjligheten att reducera klimatpåverkan genom Bonas cirkulära erbjudande inom Bonas olika produkter och system samt Bona Resilient Solution, som är ett innovativt och effektivt system som förnyar och förlänger livslängden på halvhårda golv, så som linoleum-, PVC-, gummi- eller LVT-golv.

Jovan Srpcanski (Sales Manager Sweden & Nordic Business Developer Retail på Bona), Stefan Lövgren (vd för Svenska Handbollslandslaget AB) och Marc Jansen (Commercial Director på Bona).

OM BONA

Bona är ett familjeägt, hållbart drivet företag som erbjuder produkter för installation, renovering, underhåll och rengöring av premiumgolv. Bona grundades 1919 och var den första i branschen som erbjöd ett komplett system av vattenbaserade produkter för ytbehandling och golvvård. Idag erbjuder Bona produkter för de flesta premiumgolvytor inklusive trä- och parkett samt halvhårda golv så som linoleum, PVC och gummi. Bonas omsättning är 3,1 miljarder SEK 2021. Huvudkontoret finns i Malmö, Sverige, och företaget finns närvarande i mer än 90 länder med 17 dotterbolag, 70 distributörer, 600 anställda och 4 fabriker.
För mer information besök www.bona.com.