Nyheter

Partners / 6 oktober 2022

Craft förlänger samarbetet med handbollslandslaget

Craft och det svenska handbollslandslaget har samarbetat sedan 2019 och förlänger nu avtalet i ytterligare fem år. Det framgångsrika samarbetet, som innefattar herr- och damlandslagen, samtliga ungdomslandslag och domare, sträcker sig nu till sommaren 2028.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med handbollslandslaget och det känns fantastiskt roligt att vi nu kan fortsätta bidra till utvecklingen av svensk handboll. Handbollslandslaget är ett av Sveriges mest jämställda landslag, vilket synkar perfekt med vårt varumärke, och det ska bli spännande att fortsätta vara en del av denna nationella publiksport. Vi är nöjda med åren som varit och ser fram emot ännu större framgångar under de kommande åren, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Samarbetet innefattar samtliga landslag inom herr, dam och ungdom både inomhus och inom beachhandbollen och innebär att Craft förser spelarna med matchställ, träningskläder, underställ samt plagg för återhämtning och uppvärmning. Avtalet har bland annat resulterat i en gemensamt framtagen och helt unik match- och träningskollektion, som inför säsongen 2022/23 har lanserats i en ny, uppdaterad version. Craft förser även svenska domare med matchkläder.

– Det är viktigt för oss att utveckla produkter i nära samarbete med landslaget. På så vis utvecklas även vi samtidigt som spelarna får optimala plagg för största möjliga framgång. Under nuvarande avtal har vi uppnått stora framgångar med bland annat EM-guldet för herrarna 2022, VM-silvret 2021 och damernas fjärdeplats i OS förra året, säger Stefan Persson.

Även från landslagets sida ser man positivt på samarbetet med Craft och att det nu förlängs i ytterligare fem år.

– Hållbarhet, kvalité och långsiktighet är saker vi eftersträvar i alla våra partnerskap och här får vi alla dessa delar. De gemensamma värderingar vi har hjälper såväl oss som Craft att utvecklas och växa och det gläder mig att våra landslagsspelare och domare i många år framöver kommer att bära svenska kläder, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

CRAFT

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för uthållighetssporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder och löparskor.