Nyheter

Partners / 13 december 2022

Samsonite ny resepartner till Handbollslandslaget

De svenska VM-spelarna på såväl herr- som damsidan kommer att resa till VM på hemmaplan 2023 i stil. Samsonite är ny resepartner och kommer bland annat att förse spelarna med specialgjorda resväskor. 

– Samsonite är stolta över det nya samarbetet med Svenska Handbollförbundet och Handbollslandslaget. Att få vara med på deras resa i kommande mästerskap på hemmaplan blir väldigt spännande, säger Joakim Palmgren, Director & GM Scandinavia and East Europe.

Herrarna, som inleder VM mot Brasilien den 12 januari, och damerna, som spelar VM i december nästa år, kommer att resa till mästerskapen med en personlig edition av resväskan Magnum Eco, där fokus är på både hållbarhet och kvalitet.

Samsonite har sedan 2018 återvunnit över 100 miljoner 500-milliliters PET-flaskor och förädlat dessa till resväskor. Magnum Eco är till 100 procent tillverkad av återvunna PET-flaskor.

– Vi på Samsonite ser att handbollen står för samma värderingar som vi har vad gäller hållbarhet, kvalitet och trygghet. ”Vår ansvarsfulla resa” är en strategi vi jobbar efter och här ser vi verkligen likheter med handbollen som redan på klubbnivå jobbar med jämställdhet och tillhörighet och där bygger man grunden för en trygg och hållbar framtid, säger Marianne Selander, Nordic Trade Marketing Manager på Samsonite.

– Att nu kunna addera Samsonite som resepartner är ytterligare ett steg på vägen att fortsätta optimera förutsättningarna för landslagen säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

OM SAMSONITE

Under 110 år har Samsonite varit ledande inom väskbranschen när det gäller innovation, design och nya material. Även de kommande årtionden kommer företaget att fokusera på nya lösningar för att hjälpa resenärer med ännu lättare, starkare och miljövänligare produkter. Med engagemanget för hållbarhet och strävan efter innovation vill Samsonite bidra till en framtid som alla kan ta del av. Målet är att produkterna gör skillnad för resenärer runt om i världen.

Med utgångpunkt i beständiga värderingar och historia av innovation, kvalitet och slitstarka produkter har Samsonite satt som mål att bli världens mest hållbara väsktillverkare. Den nya globala strategin, som går under namnet ”Vår ansvarsfulla resa” befäster målen fram till 2030. Det handlar om allt från hur produkterna tillverkas till vilka påfrestingar de ska klara, hur Samsonite tar ansvar genom att minska deras påverkan på planeten och hur de ser till att deras medarbetare, samarbetspartners och samhället i stort deltar i och gynnas av deras arbete.