U-landslag / 9 augusti 2019

Andra raka segern för U19-herrarna

På fredagen var det förmiddagsmatch mot Kanada som gällde för det svenska U19-landslaget på herrsidan. Blågult lyckades säkra andra raka tvåpoängaren efter vinst 38–16.

• • •

Sveriges jakt på seger nummer två i U19-VM inleddes med fint spel där William Andersson Moberg spelade fram Theo Übelacker till matchens första mål. Det blev startskottet på en svit på fem raka mål för Sverige, som på så sätt redan tidigt ordnade ett komfortabelt avstånd ner till Kanada.
Övertaget vid halvtid hade kunnat vara ännu större om exempelvis inte ett par frilägen hade missats. Med 14–7 på resultattavlan fick sju mål ändå gälla som trygg marginal efter 30 minuters spel.
Precis som i inledningen på första fick åskådarna se ett målmässigt starkt Sverige i början på halvlek nummer två. Avståndet närapå fördubblades på mindre än tio minuter och då var frågan var det skulle stoppa. Svaret blev på 38 gjorda mål och två nya poäng för blågult fördes till tabellräkningen. I den här typen av matcher handlar det dock kanske mer om att få till spelet på önskat sätt snarare än hur stor segermarginalen i slutändan blir och förbundskapten Dennis Sandberg var inte nöjd med hur det såg ut.
– Jag tycker inte att vi gör det vi ska göra. Tio minuter i början på första halvlek och sista tio i andra var det bra, allt däremellan är det på tok för dålig inställning. Det känns konstigt att när vi vunnit med så mycket, men vi hade bestämt att vi skulle träna på en del grejer men så blev det inte, förklarade Sandberg.
Av gruppspelet återstår det nu två matcher, först väntar Ungern och sedan står Frankrike för motståndet. Då kommer vassare prestationer krävas.
– Ja, vi måste upp en jättenivå till de matcherna. Vi gjorde en okej match mot Egypten så vi måste upp till den nivån och ännu mer.
SVERIGE–KANADA 38–16 (14–7)
Sverige : Tim Hilding 10, Isak Persson 8, Isac Wallin 6, Adam Wennerholm 3, Victor Ljungqvist 3, Theo Übelacker 3, Alexander Regen 2, Johan Palm 1, William Andersson Moberg 1, Albin Broman 1.