Nyheter

U-landslag / 25 maj 2017

Seger mot Ystads IF och förlust mot Kristianstad för U17-damerna

Vårt yngsta landslag på damsidan, U17 (födda 2000/01) fortsätter sin tredagarssamling i Skåne inför sommarens EM och spelade på torsdagen två träningsmatcher. I den första besegrades Ystads IF:s division 1-lag i Ystad Arena på eftermiddagen med 30–25 och senare på kvällen blev det stor förlust i Tollarps Sporthall mot Kristianstad HK:s SHE-lag som vann med hela 36–20 efter 19–10 i paus.

•••

Ingen rast, ingen ro alltså för 20-truppen. Två matcher med bara tre och en halv timme emellan.
Tittar man spelmässigt och resultatmässigt (på matcherna) så ligger vi där vi skall ligga. Vi skall vara lite bättre än ett division 1-lag och minst tio mål sämre än ett elitserielag som nått slutspelet. Och Kristianstad hade fullt lag med sina tjeckiskor som är landslagsspelare och Mikaela Johansson och så, sammanfattar förbundskaptenen Niklas Harris dagen.
De straffar oss, men det var en väldigt bra utbildning. Egentligen båda matcherna, för på eftermiddagen kunde vi ju liksom jobba mer med spelet, fick  mer tid på oss. Men på kvällen blev vi hårt straffade så fort vi gjorde ett misstag, och vi blir hårt straffade om vi slarvar lite i försvaret.
– Det här var jättenyttigt. När vi är på topp så är vi bra, som i går mot Eslöv när vi var utvilade, men nu när det var tredje matchen (på två dagasr) då skall det vara den här skillnaden. Men vi jobbar ju på metodiskt bra, och det har varit väldigt nyttigt.
– Cornelia Dahlström (nio meter) var väldigt duktig i dag. Hon är 01:a och debuterar i landslaget, och gjorde det bra i match två också, men var extra bra i match ett. Sedan är ju Nina Dano (femmålsskytt), Isabelle Andersson och Kajsa Dahlberg (Lugi) tre stabila spelare, och även Amanda Sjöstrand Hallman på mittsex har varit väldigt duktig.
Det svenska målet vaktades mot Ystad av Johanna Brejding (Silwing/Troja och Tilda Espling-Ek (Aranäs) och mot Kristianstad var det Josefine Hultberg Dahlgren (Sorunda) och Johanna Brejding.
Det har varit kanon att ha de här tre matcherna med helt olika karaktärer. De har betytt jättemycket. Och det är så roligt att jobba med dem. De är ju de bästa i landet i den här åldersklassen, och man kan nästan se hur de utvecklas, nästan timme för timme.
– Det har varit en oerhört snabb utvecklingn när man ser på var vi var när vi spelade ihop för första gången i oktober. Och bara på de här två dagarna (hittills) så kan man se skillnad, avslutar Harris som nu har siktet inställt på lagets första internationella mästerskap, U17-EM i Slovakien 10–20 augusti.
YSTADS IF–SVERIGE U17 30–25 (1514)
Ystads IF: Jonna Jelbring 9 (1 straff), Erika Lellky 6, Louise Westerberg 5, Jessica Andersson Kihlberg, Amanda Larsson, Amanda Holmgren, Monica Najdovski, Emma Persson.
Sverige U17: Cornelia Dahlström (Gustavsberg) 7 (1), Moa Boqvist (Önnered) 6, Tova Alm (H 43 Lund) 5, Sanna Pettersson (Sorunda) 2, Tindra Sundin (Silwing/Troja) 2, Elise Andersson (Silwing/Troja) 2, Anna Heed (Aranäs) 2, Lina Cardell (RP Linköping), Alma Skretting (Ankaret), Kajsa Dahlberg (Lugi), Alexandra Wallin (Sävehof).
Utvisningar, Ystads IF: 1×2 minuter. Sverige U17: 1×2 minuter.
Domare: Andrej Smailagic och Sandro Smailagic.
KRISTIANSTAD HK–SVERIGE U17 36–20 19–10)
Målskyttar: Kristianstad: Sarah Carlström 9, Cyndi Birberg 5, Martina Crhová 5, Caroline Månsson 3 (2 straffar), Mikaela Johansson 2 (1), Zoe Afram 2, Linnéa Törnkvist 2, Josefine Gunnarsson 2, Martina Weisenbilderova 2, Maja Hansen, Lucie Satrapova, Johanna Johansson.
Sverige U17: Nina Dano (Torslanda) 5, Isabelle Andersson (Sorunda) 4, Cornelia Dahlström (Gustavsberg) 4, Lina Cardell (RP Linköping) 2, Amanda Sjöstrand Hallman (Kungälv) 2, Alma Skretting (Ankaret), Tova Alm (H 43 Lund), Moa Boqvist (Önnered).
Utvisningar, Kristianstad: 3×2 minuter. Sverige U17: 1×2 minuter.
Domare: Andrej Smailagic och Sandro Smailagic.