U-landslag / 5 juli 2017

Fjärde raka gav försvarsfunderingar

Efter en bra start och segern klar mot Israel fick det svenska försvarsspelet en nedtur i European Open.  Motståndarna var aldrig i närheten att komma ikapp men avslöjade blottor bakåt hos blågult, 38-30 till slut.

• • •

– Seger är seger, men vi tappade fokus totalt. Efter cirka 20 minuter har vi släppt in tre mål, sedan släpper vi in 27 under resten av matchen, sade Dennis Sandberg.
Förbundskaptenen hade ingen analys eller svar på om de tre inledande triumferna och 9-1 som tidig avläsning i mellanrundans första match gjorde att Sverige släppte på koncentrationen.
– Det är alltid svårt att veta vad som gör det, om det är lite olika, nya uppställningar. Men vi gör det inte så bra.
Målprotokollet talade emellertid om öppna dammluckor på egen planhalva på ett annat sätt än tidigare.
– De spelar konstig handboll och vi är inte på tårna trots att vi börjar med riktigt bra försvarsspel. Israel springer, skjuter när man inte ska skjuta och är luriga, sade Sandberg.
De facto var det en annan gruppetta som Sverige slog tillbaka med åtta bollars marginal. Sedan Israel vunnit andra halvlek med 18-15 var förbundskaptenen mer inne på saker att rätta till och ville se snar förbättring i eftersnacket.
Sent onsdag kväll står Norge för motståndet. Se där, ett lag som Dennis Sandberg faktiskt haft ögonen på inför turneringen – kan grannlandet hindra femte raka för det 100-procentiga landslaget?
– Det kommer att bli två nationer som har handbollen i blodet som möts.

SVERIGE – ISRAEL 38–30 (23–12)
Målskyttar, Sverige:Kasper Larsson 5, Ludvig Hallbäck 4, Oskar Joelsson 4, Isak Persson 3, Miguell Mbumba 3, Adam Blanche 3, Johan Palm 3, Valter Chrintz 3, Tobias Svantesson 3, Hugo Svensson 3, Edvin Aspenbäck 2, William Andersson Moberg & Jakob Siemund båda 1.
Israel: Yoav Lumbroso 9, Kesem Amiel 7, Shalev Aharoni 6, Daniel Tkach 2, Niv Shemen 2, Nettan Zehavi 2, Amir Shneider & Ben Almog Zisman båda 1.
Utvisningar, Sverige: 3 x 2 min. Israel: 5 x 2 min.
Domare: Stevan Djurasinovic & Nicola Music, Serbien
Publik: 1 000 (Lisebergshallen, Göteborg).