Nyheter

U-landslag / 4 juli 2017

Sverige fortsätter segertåget i European Open

Sverige är alltjämt obesegrat och har med sig full form till mellanrundan i European Open. Den sista gruppmotståndaren Slovakien hängde med i tio minuter i det ursinniga målflödet till 32-16.

• • •

– Ungefär som tidigare, vi är lite för bra för dem, sade Dennis Sandberg.
Ludvig Hallbäck var på nytt främst bland målskyttarna, Sverige höll över hela linjen. Både de som agerar i samma position som i klubblaget och får pröva lite nytt under landslagsuppdraget.
– Framförallt Valter Chrintz (IFK Kristianstad) och Emil Berlin (IK Sävehof) som är mer högersexor egentligen har fått köra på nio meter här. Och de är duktiga, jag vet in vad mer jag ska säga, log Sandberg som fyllde på med beröm till hela laget i väntan på ett första riktigt, test i premiärturneringen.
– Jag vet att vi ska möta Norge i mellanrundan, det kommer att bli en riktig match. Vi har spelat bra handboll, är individuellt skickliga och ligger långt framme tekniskt. Men när vi möter bättre spelare behöver vi vara ännu mer samspelta, sade Sandberg som verkar gilla sitt nya uppdrag.
Blandad kompott, Tjeckien och Israel väntar onsdag och torsdag utöver de nordiska grannarna. U17-landslaget har också ett omväxlande program utanför planen under veckan.
– Vi har haft frågesporter, sedan handlar det om att killarna ska få vara lediga. Vi ska gå på invigningen (av Partille Cup, jours. anm.) ikväll och ha teor, det är viktigt att de kommer med sina reflektioner och berättar hur de har det här.
SVERIGE – SLOVAKIEN 32–16 (16–7)
Målskyttar, Sverige: Ludvig Hallbäck 7, Hugo Svensson 4, Edvin Aspenbäck 3, Emil Berlin 3, Valter Chrintz 3, Isak Persson 3, William Andersson Moberg 2, Johan Palm 2, Oskar Joelsson 2, Adam Blanche, Kasper Larsson, Tobias Svantesson alla 1.
Slovakien: Oliver Ostrihon 4, Mikulas Kucsera 3, Martin Schmiedt 3, David Rybjansky 2, Daniel Polak, Tomas Fach, Richard Modrovsky, Vladimir Ratkovksy alla 1.
Utvisningar, Sverige: 1 x 2 min. Slovakien: 0 x 2 min.
Domare: Ivan Dzolic & Ivan Sarac, Bosnien
Publik: 1 200 (Lisebergshallen, Göteborg).
EUROPEAN OPEN
Måndag 3 juli:
Sverige – Färöarna 34-13
Slovakien – Estland 21-27
Estland – Sverige 13-33
Färöarna – Slovakien 14-24
Tisdag 4 juli:
Sverige – Slovakien 32-16
Färöarna – Estland 19-23
Sverige och Estland vidare till mellanrunda 5-6 juli.
Onsdag 5 juli:
14.15 Sverige – Israel
Tjeckien – Norge
21.15 Norge – Sverige
Israel – Tjeckien
Torsdag 6 juli:
15.45 Tjeckien – Sverige
Norge – Israel
Placeringsmatcher och final spelas den 7 juli.
 
Text: Fredrik Hasselgren