Nyheter

U-landslag / 29 juli 2017

Förlust mot Norge för U19-herrarna

Sveriges U19-herrar förlorade sin andra match i Scandinavian Open på lördagskvällen. Efter en långrandig första halvlek avgjorde Norge matchen med ett ryck på åtta bollar. Sverige kämpade tappert men försöket räckte inte till. Matchen slutade 31–28 (14–13) till Norge. 
– Vi hade för djupa dalar i vårt spel, säger Marcus Lindgren. 

• • •

Scandinavian Open pågår i Langhus, strax söder om Oslo. Sverige inledde vänskapsturneringen i går. Då förlorade man med 30–33 mot Danmark. 
I den andra matchen var det värdnationen Norge som stod på andra planhalvan. En typisk träningslandskamp med tekniska fel och enkla misstag från båda lagen. Första halvlek var inte bra men det var jämnt skägg mellan de båda lagen. Halvleken slutade 14–13 till Norge. De båda lagen spelade jämt och bytte mål med varandra.
Syftet med sådana här matcher är att testa olika kombinationer. Spelarna har möjlighet att visa upp sig och konkurrera om första uppställningen inför VM-premiären den 8 augusti. 
– Vi fokuserade på vårt försvarsspel på morgonträningen idag. Det visade sig under den första halvleken när vi hänger på bra med dem, säger den tillfällige förbundskaptenen Marcus Lindgren.
Den ordinarie förbundskaptenen, Jerry Hallbäck, kommer att leda U19-landslaget i det stundande världsmästerskapet. Hallbäck är denna helgen upptagen (tränare för Ystads IF i deras försäsong).
Norge gjorde ett matchavgörande ryck i inledningen av andra halvlek. Man fick bra träff i defensiven och paralyserade Sveriges offensiv. Norge sprang ifrån i målprotokollet. Tio minuter in i andra halvlek stod matchen 23–15 till Norge.
– Vi får en mardrömsstart på andra halvlek, där vi kanske borde stoppat blödningen bakåt genom att ta timeout, kommenterade Marcus Lindgren efter matchen. 
Sverige kämpade hårt för att komma tillbaka i matchen. Med en fint försvarsspel kom man i kontakt med sina motståndare. Som närmast låg man två mål bakom. 
– Vi lyfter oss i slutet och visar på att det finns en god moral i laget, berättade Lindgren. 
Matchen slutade 31–28 (14–13) till Norge. Det ger norrmännen en liten fördel till VM-premiären, den åttonde augusti. Då möts dessa två lag igen. 
– Naturligtvis blottade vi inte oss taktiskt i dag. Vi har självklart sparat några detaljer till VM, avslöjade Marcus Lindgren. 
Bästa spelare i Sverige tilldelades Jonathan Svensson (Ystad IF) som stod för fem mål idag. 
Sista matchen spelas imorgon mot Polen. 
– Vi ska göra en bra prestation mot Polen och lämna Scandinavian Open med en god känsla i laget, kommenterade Marcus Lindgren. 
NORGE–SVERIGE 31–28 (14–13)
Målskyttar, Sverige: Axel Morand 6, Jonathan Svensson 5, Oskar Sunnefeldt 4, Markus Thorbjörn 3, Ludvig Jurmala-Åström 2, Viktor Hedin, Anton Persson, Marcus Ekman, Melker Norrman, Simon Örtelind.
Utvisningar, Sverige: 3 x 2 min. Norge: 5 x 2 min.
Text: Olof Thyrelius Ericson