Nyheter

U-landslag / 3 juli 2021

Gruvlig revansch på Danmark 

Efter gårdagens klara förlust (22–31) tog U21-herrarna i dag en gruvlig revansch på Danmark och vann med klara 41–30 (22–13). Ett värdigt avslut för den här upplagan av U21-landslaget.

Förbundskaptenen Dennis Sandberg var såklart betydligt nöjdare i dag:

– Det var en aning bättre i dag, vi fick en riktigt bra start och ett stort övertag direkt. Vi förvaltade våra lägen på bästa sätt. Lika chanslösa som vi var i går, lika chanslösa var Danmark i dag.

– Om vi ska gå in på spelarkritik så gör Zoran Bozic en riktigt bra insats. Eric Johansson gjorde tolv mål efter en tyngre dag i går. Det finns lite att utveckla i försvarsspelet, inte så många i den här truppen som spelar försvar i sina klubblag. Offensivt finns det inget att klaga på, redan i första halvlek hade vi gjort lika många mål som vi gjorde i matchen i går.

Zoran Bosics egna ord efter matchen:

– Det kändes fantastiskt, jag är otroligt stolt över att jag gjort debut i landslaget och fått ha på mig den blågula tröjan. Det är en stor ära! Det var en riktig krigarinsats från hela laget, vi gjorde grovjobbet över hela banan och med det kommer rätt resultat också. För min del gick det väl okej, det finns alltid saker som kan förbättras såklart men i de stora hela är jag nöjd. När man spelar med så duktiga gubbar som i dag blir jobbet betydligt enklare

Tolvmålsskytten Eric Johansson var också nöjd:

– Framförallt löste vi deras försvarsspel mycket bättre än i går, vi hade bra fart och bollsläpp hela matchen vilket gjorde att vi fick bra lägen. Bakåt så är det bättre i dag men måste få lite mer träff i mitten, men det var mycket bättre och vi fick fler enkla mål i första- och andrafas. Ett bra avslut.

DANMARK–SVERIGE 30–41 (13–22)
Danmark: Emil Wernsdorf Madsen 8, Lauritz Reinholdt Léger 3, Emil Jessen 3, Oscar Vind Rasmussen 2, Simon Bogetoft Pytlick 2, Jeppe Gade Nielsen 2, Oliver Juhl Norlyk 2, Mads Emil Bayer Lenbroch 2, Sasser Valde Helveg Sonn 2, Steven Pulcnar Jacobsen, Fredrik Friche Jerre, Magnus Haubro Jensen, Thor Christensen.
Sverige: Eric Johansson 12, Isak Persson 8, Adam Blanche 4, Ludvig Hallbäck 3, Sebastian Spante 3, Zoran Bozic 3, Theo Übelacker 3, Edvin Aspenbäck 2, Tobias Svantesson, Casper Käll, Johan Palm
Utvisningar, Danmark: 1 x 2 min. Sverige: 1 x 2 min.
Domare: Morten Albrechtsen och Mik Trustrup, Danmark
Publik: 100 (Kalundborghallarne, Kalundborg)

Text: David Sundgren