Nyheter

U-landslag / 5 mars 2020

Lottat inför herrarnas U18-EM

I sommar blir det mästerskapsdebut för herrarna i U18-landslaget. Spanien, Ungern och Israel har lottats in i samma grupp som Sverige. 

Förra sommaren spelades de första landskamperna för herrarna födda 2002 och 2003 och laget imponerade med en finalplats i European Open på hemmaplan i Göteborg.

Till sommaren är det dags för mästerskapsdebut för det landslag som hittills letts av Tomas Axnér, som tidigare i veckan presenterades som ny förbundskapten för det svenska damlandslaget efter OS i sommar. Ny ledarstab för U18-landslaget kommer att presenteras inom kort.

De tre gruppmotståndarna i augusti för Sverige, som var toppseedat inför lottningen, blir Spanien, Ungern och Israel. Samtliga länder var med i European Open och Ungern slutade femma, Spanien sjua och Israel på 14:e plats. Sverige mötte inget av länderna i turneringen, men besegrade Spanien med 30–28 i Scandiberico Tournament i oktober efter bland annat åtta mål från Elliot Stenmalm (Redbergslid) och sju från Felix Möller (Sävehof).

U18-EM I SLOVENIEN

Datum: 13–23 augusti
Spelort: Celje, Slovenien
Grupp A: Island, Serbien, Slovenien, Italien
Grupp B: Sverige, Spanien, Ungern, Israel
Grupp C: Danmark, Tyskland, Norge, Ryssland
Grupp D: Kroatien, Frankrike, Portugal, Österrike

Text: Daniel Vandor
Foto: Nisse Nilsson