U-landslag / 11 juli 2021

Ny förlust mot Danmark

Även helgens andra möte med Danmark slutade i förlust för de svenska U17-damerna. Efter att ha varit jämnt i inledningen på andra halvlek ryckte danskorna sedan ifrån och vann med 36–23.

Den här helgen (10–11 juli) har det svenska U17-landslaget på damsidan spelat sina första landskamper. Efter förlusten med 25–32 i Köpenhamn, spelades söndagens möte på svensk mark.

I Heleneborgshallen i Svalöv tog Sverige en tidig timeout efter att ha hamnat i underläge med 1–3 efter ungefär fem minuters spel.

– Vi följde inte det som vi hade bestämt inför matchen så vi fick ta en timeout för att förändra mönstret, förklarade förbundskapten Pontus Ward Wiklund.

Målskyttet kom igång mer efter det, men danskorna fortsatte ligga ett par mål före. Sedan följde en period med tre danska mål i följd, vilket mynnade ut i att det var underläge med 11–16 i paus.

– Vi gjorde det ändå bra i delar av den första halvleken, men var inte i närheten av där vi vill vara och Danmark var mycket bättre.

Efter halvtidsvilan höjdes intensiteten och Sverige stod då för sin starkaste period i matchen. Laget närmade sig på nytt och sju minuter in i andra skiljde endast två mål lagen åt. Exempelvis bjöd Stella Huselius på en uppvisning när vänstersexan först gjorde bort sin försvarare och sedan knorrade in reduceringen fram till 18–20.

Sedan var det Danmarks tur att ta timeout och efter det började matchen svänga över stort till deras fördel igen. Matchen slutade 36–23 till gästerna.

– Vi får utvärdera vad det kan bero på. Där Danmark är nu var vi inte i närheten av, så vi får se om vi kan korta ner det avståndet fram till mästerskapet, sammanfattade Ward Wiklund.

Efter några dagar tillsammans skiljs spelare och ledare nu åt. Nästa gång de samlas så är U17-EM i Montenegro bara några få dagar bort.

SVERIGE–DANMARK 23–36 (11–16)