Nyheter

U-landslag / 21 december 2023

Nytt U-landslag mästerskapsladdar i Lindesberg

Även kommande sommar kommer ännu ett av U-landslagen att åka till Lindesberg för att förbereda sig inför ett mästerskap. U18-herrarna spelar Scandiberico Tournament där 1–3 augusti för att sedan åka till U18-EM i Montenegro.

I somras var det U19-landslaget (spelare födda 2004 och 2005) som laddade upp i Lindesberg inför U19-VM genom att spela Scandinavian Open Championship.

Nästa sommar blir det de två år yngre herrarna, det som då är U18-landslaget som kommer att åka till den västmanländska orten. Toni Johanssons manskap, som ska spela EM i Montenegro senare samma månad kommer att möta Norge, Portugal och Spanien i Scandiberico Tournament i Lindesberg Arena 1–3 augusti.

– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen att arrangera ett blågult arrangemang i Lindesberg igen. Ett bra betyg för alla som var med och hjälpte till senast. Nu ser vi fram emot att göra det minst lika bra med i Lindesberg Arena till sommaren. Förhoppningsvis med mycket folk på läktaren som får lyssna på nationalsången och se framtidens stjärnor live igen, säger Ricky Axarp Nordahl, klubbchef i LIF Lindesberg.

Kalle Andersson, ungdomsansvarig på Svenska Handbollförbundet:

– Vi är väldigt glada över att kunna få möjligheten att komma tillbaka till Lindesberg. Lindesberg Arena med dess förutsättningar och LIF Lindesberg med en stabil och välfungerade organisation skapar förutsättningar för att kunna genomföra Scandiberico med hög kvalité och det möjliggör att alla inblandade får en god upplevelse av turneringen.

Foto: FPA