U-landslag / 26 juli 2017

Sverige utslaget efter förlängning

De svenska U21-herrarna var nära seger mot Tyskland i åttondelsfinalen i VM. Blågult kämpade tappert och tvingade matchen till förlängning, men där tog tog dock resan slut. Tyskland drog det längsta strået och vann med 31–28 (14–13).
– Det är små marginaler. Jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger förbundskaptenen Ulf Nyström.

• • •

U21-VM i Algeriet gick in i slutspelsfasen under onsdagen. Sverige, som slutade fyra i sin grupp ställdes mot Tyskland som gått obesegrat genom gruppspelet.
Tyskland startade matchen klart bäst och sprang ifrån i början matchen. Tyskarna ledde med 5–1, men Sverige kämpade på, höll sig kalla, spelade med tålamod i offensiven tills lägena uppstod.
Efter Tysklands fina inledning växte Sverige. Man tog så småningom kommandot i matchen och gasade på. Försvarsmässigt höjde man sig också rejält från inledningen och fick bra träff på tyskarna. Man var ikapp och förbi med ett måls marginal mitt in i första halvlek.
Anfallsspelet hos de båda lagen var i princip felfritt vilket gjorde den första halvleken mycket underhållande. De två lagen bytte mål med varandra.
Sverige hade chans att gå ut i halvtidsvila i ledning. I stället tog Tyskland vara på sitt läge och nätade i slutsekunderna. Den första halvleken slutade 14–13 till Tyskland.
Blågult inledde den andra halvleken strålande. Man straffade tyskarna i numerärt överläge och skickade bollen i tom bur två gånger om. Sverige gick upp till en fyramålsledning och det såg ljust ut för de svenska U21-landslaget. Anton Hallbäck (Ystads IF), Anton Hagvall (IK Sävehof) och Emil Hansson (Ystads IF) dominerade på planen, men hela laget gjorde det bra.
Men Tyskland krigade sig tillbaka in i matchen och kvitterade till 21–21 i mitten av halvleken. Det var verkligen kamp.
Ordinarie speltid slutade i stor dramatik. Sverige hade chans att avgöra. Men en tysk spelare stal bollen av Emil Hansson (Eskilstuna Guif), så i stället för ett svenskt anfall fick tyskarna sista ordet. Tyskarna gjorde emellertid inte något mål, så matchen skulle avgöras på förlängning.
– Jag är stolt över vad vi presterade. Vi gjorde en kanonmatch och skulle ha vunnit, säger en besviken Ulf Nyström.
Tyskland drog det längsta strået i förlängningen och vann matchen med 31–28 (14–13, 26–26).
Innan hemresa till Sverige väntar dock en placeringsmatch för de svenska killarna. Den spelas redan i morgon bitti.