Nyheter

U-landslag / 14 juni 2022

U20-damerna obesegrade under SOC

Det blev tre bra matcher för de svenska U20-damerna under Scandinavian Open Championship i Kalmar den gångna helgen. Sverige förblev obesegrade efter två kryss och en seger.

– Vi ställdes mot högkvalitativt motstånd och fick tre bra genomkörare inför U20-VM. En perfekt uppladdning, säger förbundskapten Jesper Östlund.

Helgen inleddes med kryss mot Norge (23-23) och följdes upp med ännu ett kryss mot Nederländerna (27-27) innan de svenska damerna till slut kunde inkassera en seger mot Danmark (25-22).

– Vi har lagt allt fokus på oss själva och vårt grundspel, vilket har tagit lite tid att sätta, men under helgen har vi känt att saker börjar sitta bättre och bättre vilket också visade sig i sista matchen mot Danmark, säger förbundskapten Jesper Östlund och fortsätter:

– Jag vill också passa på att ge en eloge till den lokala organisationen i Kalmar och tacka för ett väldigt väl genomfört arrangemang.

Efter fem dagar i Kalmar som förutom tre matcher även innehöll fem träningspass, väntar nu en vecka på hemmaplan innan det är dags att ladda om inför U20-VM i Slovenien som startar den 22 juni.

– Under den veckan ska vi lägga krut på fysträningen för att stå redo när turneringen drar igång. Vi är spända på vad den här gruppen kan åstadkomma tillsammans och ser mycket fram emot mästerskapet, säger Jesper Östlund.

Laget har tidigare tagit sig till semifinal i såväl U17-EM 2019 (silver) som U19-EM 2021 (fyra). Den svenska VM-truppen samlas den 20 juni i Malmö innan man reser till Slovenien dagen efter. Väl på plats ställs man i gruppspelet mor Tunisien, Guinea och Iran.

 

RESULTAT SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP

Sverige – Norge, 23 – 23

Sverige – Nederländerna, 27 – 27

Sverige – Danmark, 25 – 22

 

U20-VM

Datum: 22 juni–3 juli
Värdnation: Slovenien
Grupp A: Indien, Slovakien, Nederländerna, Japan
Grupp B: Sverige, Iran, Tunisien, Guinea
Grupp C: Danmark, Argentina, Montenegro, wildcard
Grupp D: Frankrike, Norge, Brasilien, Sydkorea
Grupp E: Rumänien, Tjeckien, Angola, Paraguay
Grupp F: Tyskland, Slovenien; Chile, Mexiko
Grupp G: Kroatien, Schweiz, Kazakstan, Österrike
Grupp H: Ungern, Polen, Egypten, USA
De två bästa lagen från varje grupp går till huvudrundan där A/B korsas, C/D osv.

Sveriges gruppspelsmatcher:
22 juni:
 Tunisien
23 juni: Guinea
25 juni: Iran

Text: Olof Lidh / Foto: Bildbyrån