Nyheter

VM 2023 / 11 oktober 2023

BYD blir officiell bilpartner till Handbolls-VM 2023

BYD, världens största tillverkare av laddbara bilar, är stolt officiell sponsor och bilpartner för Handbolls-VM 2023. Genom partnerskapet stärker BYD sitt åtagande att främja damhandboll och hållbarheten inom handbollen.

Handbolls-VM som avgörs i Danmark, Norge och Sverige 29 november till 17 december 2023 strävar efter att uppnå världsklass, både på och utanför planen. En målsättning är att främja hållbarheten i samtliga aspekter av mästerskapet och där är transporter en av de viktigaste områdena.

BYD, världens största tillverkare av laddbara bilar, lanserade försäljningen av sina helt eldrivna modeller i Europa 2022. Partnerskapet med Handbolls-VM är ett naturligt steg för BYD Sverige, som redan tidigare under 2023 ingick ett officiellt partnerskap med Svenska Handbollslandslaget AB. BYD stärker sitt engagemang för handboll och dess gemensamma åtagande med sporten för att främja jämställdhet, samhällsaktivering och hållbarhetsinitiativ.

– BYD är stolt över att vara en del av spänningen och glädjen i Handbolls-VM. Damhandboll karakteriseras av spelarnas passion, energi och hängivenhet. Vi ser likheten med vår egen passion där vi strävar efter att uppnå den delade drömmen om en renare, mer hållbar framtid med elektrisk mobilitet. Vi ser fram emot att tillsammans med fans från hela världen heja på dessa fantastiska idrottare, säger Michael Shu, VD för BYD Europa.

Som officiell partner till mästerskapet kommer BYD-bilar att vara synliga i samtliga värdstäder i de tre länderna. Modellerna BYD HAN, BYD TANG och BYD ATTO 3 kommer att få sällskap av helt nya 100% elektriska BYD DOLPHIN och BYD SEAL, som lanseras i Sverige, Norge och Danmark under 2023.

Läs mer om BYD här
Läs mer om BYD Sverige här