Nyheter

VM 2023 / 13 december 2023

Handbolls-VM gav 131 920 kr till Barncancerfonden

Handbolls-VM har hittills varit en sportslig framgång för det svenska landslaget – men också en framgång för den svenska organisationen som nu kan överlämna 131 920 kr till Barncancerfonden.

Inför mästerskapet valde Handbolls-VM Sverige att ingå ett samarbete med Barncancerfonden, för att bidra till fondens arbete med att finansiera forskning och ge stöd till drabbade familjer i hopp om att öka överlevnaden ytterligare, samt höja livskvalitén för alla som drabbas av barncancer.

Som ett led i att belysa samarbetet beslöt VM-organisationen att 10 kr per såld biljett, mellan 27 november och 11 december, ska skänkas till Barncancerfonden.
– Vi är glada över att Handbolls-VM är med oss i kampen mot barncancer. Jag vill rikta ett tack till hela VM-organisationen och till alla volontärer som varit med och bidragit till resultatet. Tack vare bidrag som detta kan nya forskningsprojekt möjliggöras för att utveckla effektivare och mer skonsamma behandlingar, som är elakare mot cancern, men snällare mot barnen. Dessutom kan vi fortsätta ge stöd till drabbade barn och familjer under och efter behandling, säger Ola Mattsson, generalsekreterare Barncancerfonden.

Under världsmästerskapet i Sverige medverkade närmare 500 volontärer i Göteborg och Helsingborg. För att stimulera till bra hälsa och ökad rörelse, en viktig del i handbolls-VM:s hållbarhetsarbete, så genomfördes ”VM i steg – tillsammans går vi jorden runt på 14 dagar” som är en stegutmaning där samtliga volontärer skulle gå så många steg som möjligt för att uppnå målet; jorden runt på 14 dagar.

För att ge volontärerna en extra drivkraft beslutade VM-bolaget att stötta Barncancerfonden med en extra summa när och om målet uppnåddes: Drygt 4 000 mil vilket motsvarar drygt 55 miljoner steg. Målet nåddes vilket innebär att man nu kan överlämna totalt 131 920 kr till Barncancerfonden och där Sparbanken Skåne har bidragit med 25 000 kr som största enskilda bidragsgivare.
– Stegtävlingen har varit ett viktigt, dagligt samtalsämne och stärkt sammanhållningen i hela organisationen. Eftersom stegtävlingen dessutom är för ett gott ändamål har det varit lätt att få alla att rapportera in sina steg varje kväll. Några har till och med satt sitt alarm på mobilen för att inte missa. Jag är stolt att vi uppnått målet och därmed kan överlämna en ansenlig summa till forskning kring barncancer, säger Krister Bergström, vd för Handbolls-VM 2023 Sverige AB.


 

Följ Barncancerfonden:
@barncancerfonden på Instagram och Facebook
@barncancerfond på Twitter.

Läs mer om Barncancerfonden här