Nyheter

VM 2023 / 6 april 2023

Handbolls-VM:s hållbarhetsarbete uppmärksammas i media

Intresset för handbollens hållbarhetsarbete ökar – även i media! Under Skärtorsdagen hade syfabriken Fabrikörerna i Angered, nordöstra Göteborg, besök av både Radio P4 Göteborg och Dagens Nyheter.

På mångkulturella Fabrikörerna pågår återbruk i världsklass – med Handbolls-VM 2023 Sverige AB som uppdragsgivare. En del av reklamveporna i VM-arenorna omvandlas till tygpåsar, gympapåsar och hårtofsar, så kallade scrunchies.

– Det här är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, att våra reklamvepor får nytt liv och blir nya produkter som ska användas och delas ut i olika sociala projekt i bland annat utsatta områden kopplat till VM, förklarar Krister Bergström, vd för Handbolls-VM 2023 Sverige AB som blev intervjuad tillsammans med Emma Persson, verksamhetsledare för Fabrikörerna Ekonomisk Förening och sömmerskan Nazira Atiqi som kom till Sverige från Afghanistan 2011.

Emma Persson säger om samarbetet:

– Det är roligt för alla på Fabrikörerna att jobba med en samarbetspartner som är så stor och har sådan synlighet, plus att det förstås är ett bra initiativ inom området hållbarhet av Handbolls-VM. Vi ser fram emot fler samarbeten med handbollen fram över!

Handbollens hållbarhetsarbete fortsätter förstås inför och under VM för damer, 30 november till 17 december i Göteborg och Helsingborg, varav Sverige spelar i Göteborg.


Lyssna på inslaget i P4 Göteborg här


 

Läs mer om Fabrikörerna här