Nyheter

VM 2023 / 1 december 2021

Idag släpps biljetterna till VM 2023!

I januari 2023 spelas VM i handboll för herrar i Sverige och idag, den första december 2021, släpps biljetterna. Kl 11.00 startar försäljningen på arenorna i de fem svenska värdstäderna: Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Malmö och Stockholm.

Den 11 januari 2023 inleds VM där Polen och Sverige står som samarrangörer. Totalt deltar 32 lag. De regerande mästarna Danmark samt arrangörsländerna Polen och Sverige är redan klara för VM.

I VM 2023 spelas grupperna i Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Malmö och Stockholm*. Det svenska laget kommer att spela i Göteborg både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round).

– Alla handbollsfans och säkert alla supportrar som följer svenska idrottslandslag längtar efter att få se handboll live igen och att se Sverige spela inför fullsatta läktare. Vi har saknat energin, de gula tröjorna, glädjen och samspelet mellan spelare och supportar. Tillsammans ska vi lotsa fram alla deltagande nationer och det svenska laget, samt skapa magi på arenorna igen, säger Krister Bergström, VD för VM-bolaget.

Den stora finalhelgen avgörs i Stockholm och i Tele2 Arena som levererade en fantastisk upplevelse under finalhelgen i EM 2020. I Stockholm spelas två kvartsfinaler, en semifinal, placeringsmatcher 5–8, bronsmatchen och VM-finalen. Totalt nio härliga handbollsmatcher. Finalen i VM 2023 kommer att spelas 29 januari 2023.

* Städerna och arenorna ska formellt godkännas av IHF.

Säkra din plats på läktaren redan idag!

Surfa in på handball23.com och ta chansen att uppleva handboll i världsklass!