Nyheter

VM 2023 / 18 november 2022

”Stick together” officiell låt för handbolls-VM 2023!

Låten ”Stick Together”, framförd av polska sångerskan Alicja Szemplińska, hänvisar till mästerskapens slogan och uppmanar till lagarbete.

– ”Stick Together” handlar om den styrka som finns i oss och att vi tillsammans kan göra allt, uppnå framgång och vinna, säger Alicja Szemplińska och fortsätter:

– Jag skulle önska att den här låten stärker handbollsspelarna. Jag vet hur mycket tid, hängivenhet och hårt arbete det krävs för att förbereda sig för ett sådant här mästerskap och jag beundrar verkligen alla som ska spela på polska och svenska handbollsplaner i januari.

Precis som mästerskapet har två organisatörer har låten skapats av en polsk-svensk duo. ”Stick Together” skapades tillsammans med den svenska producenten Joakim Buddee, som ansvarade för en annan polsk artists, Margaret, platinaalbum från 2014 ”Add The Blonde”, och låtskrivaren Jade Ell.

– Min vistelse i Stockholm var mycket inspirerande för mig. Det skapades några låtar under våra sessioner, men vi kände allihop att Stick Together var rätt, säger Alicja.

– Mästerskapet organiseras av två länder, så lagarbete blir nyckeln till framgång – precis som inom idrotten. Vi vill hålla ihop: som organisatörer, fans och spelare. Vi tror att låten som gjorts av Alicja och Joakim främst attraherar en yngre publik och kan bidra till att väcka intresse för turneringen, som är en av de största idrottshändelserna under 2023, säger polska tävlingschefen Grzegorz Gutkowski.

Första matchen och öppningsceremonin äger rum den 11 januari i Katowice. Alicja kommer att framföra ”Stick Together” live för första gången och det polska handbollslandslaget spelar mot de franska olympiska mästarna 21.00. Finalhelgen och avslutningsceremonin går av stapeln den 29 januari framför 22 000 åskådare på Tele2 Arena i Stockholm.

Värdstäderna för handbolls-VM 2023 är Katowice, Kraków, Płock och Gdańsk i Polen samt Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Malmö och Stockholm i Sverige.


Biljetter till VM 2023 går att köpa på www.handball23.com


För mer information kontakta:

Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB.
[email protected], 070-352 56 22.

Mats Olsson, medieansvarig Handbolls-VM 2023 Sverige AB.
[email protected], 070-633 61 30