Nyheter

VM 2023 / 11 oktober 2021

VM2023 + Scandic = hållbart boende

Under 2023 är det handbollsfest i Sverige då både herr- och damlandslaget deltar i handbolls-VM på hemmaplan. Hotellkedjan kan nu meddela att Svensk Handboll har valt Scandic som boendepartern under VM och kommer på så sätt att erbjuda spelare, lagledare och funktionärer ett hållbart boende under hela VM-turneringen.

Scandic har en lång erfarenhet av att erbjuda hållbara hotellvistelser och välkomma såväl tränare, lagledare, aktiva barn och ungdomar som föräldrar och supportrar sedan bolaget öppnade sitt första hotell 1963. Alla ska känna sig hemma på Scandic, från knattelaget till eliten, och för Nordens största hotellkedja är det viktigt att bidra till ett samhälle som främjar inkludering och en schystare idrottskultur för alla. Tillsammans med Svensk Handboll kommer Scandic fortsätta bolagets långtgående samarbetet för att säkerställa att spelare, ledare och funktionärer får en hållbar hotellvistelse under handbolls-VM 2023.

– Vi på Scandic känner enorm stolthet att än en gång kunna leverera vårt hållbara helhetskoncept med boende, måltider och möten, vilket ett stort mästerskap kräver. Det känns hedrade att Svensk Handboll återigen väljer Scandic som boendepartner och jag ser mycket fram emot att fortsätta bidra till handbollens hållbarhetsarbete. Vår ambition är att verka nära idrotten och bidra till ett samhälle som främjar inkludering och en schysstare idrottskultur för alla, säger Rickard Forsberg, Sponsorchef på Scandic.

– Ännu en gång får vi tillsammans med Scandic en möjlighet att visa upp Sveriges bästa idrottsboende och då också med starkt fokus på ett hållbart boende i ett stort handbollsmästerskap. I januari 2023 är det dags för herrarna och i december samma år så genomförs damernas VM i Sverige. I båda mästerskapet är Scandic vårt val för den svenska delen av mästerskapen, säger Krister Bergström, VD för VM-bolaget.

I januari 2023 arrangeras VM för herrar tillsammans med Polen och i december dam-VM tillsammans med Norge och Danmark.

För mer information, vänligen kontakta:

Rickard Forsberg, Sponsorchef, Scandic Hotels Sverige
[email protected] eller 0709 735 571

Oscar Brehmer, Communication Manager, Scandic Hotels Group
[email protected] eller 0721 709 297

Krister Bergström, VD VM-bolaget
[email protected] eller 0703 525 622