Nyheter

Beach / 18 april 2022

Sverige slutade tvåa i Frankrike

Efter två segrar under lördagen blev det en förlist och en seger under söndagen för de svensk beachherrarna som därmed slutade tvåa i turneringen i Frankrike. 

VM-klara Norge stod för motståndet i den första matchen på påskdagen och efter ett briljant spel i båda riktningarna i inledningen ledde Sverige med 8–2. Norrmännen kom dock tillbaka och förbi och vann det första setet. Norge fortsatte dominera i början av det andra setet, men den här gången var det Sverige som kom tillbaka och förbi och lyckades knipa setet efter mål på sista skottet. I shootouten var sedan Norge en storlek större och vann med 9–6.

Sverige slutade därmed tvåa i turneringen efter hemmanationen Frankrike. Norge kom trea och Frankrike 2 fyra.

Helgen avslutades med en match utanför turneringen, mot Frankrikes förstalag. Här gjorde Sverige sin bästa insats under helgen och vann med klara 2–0.

Poäng mot Norge (1–2): Rasmus Dovsjö 12, Fredrik Suneson 10, Martin Käck 8, Niklas Ekberg 6, Jesper Knutsson 4, Philip Larsson 2.

Poäng mot Frankrike (2–0): Rasmus Dovsjö 10, Martin Käck 9, Gustav Hanssen 8, Jesper Knutsson 6, Erik Lundgren 4, Erik Wessberg.