Dam / 20 juli 2021

Damerna föll mot europamästaren

De svenska damerna hängde med till slutet av första halvleken, sedan var Norge för starkt. Den regerande europamästaren vann med 32–25 (16–14) i genrepet i Fukuoka.

– Jag är väldigt nöjd med många saker i den här matchen. När vi matchade den tilltänkta startuppställningen var vi bara två mål efter i paus, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Den gångna helgen sparrade Sverige och Norge mot varandra under ett träningspass, i dag möttes de i en match innan båda lagen i morgon flyger till Tokyo. Landskampen var inofficiell, men gav möjlighet att test spel och formationer.

Sverige gjorde en bra förstahalvlek och ledde vid ett flertal tillfällen, senast vid 14–13 i slutet av första halvleken, men sedan avslutade Norge med att göra 3–0 och gå till halvtidsvila med ledning 16–14.

I den andra halvleken rivstartade Norge och gjorde snabbt fyra raka mål och sedan två raka mål vardera av de tre första gångerna Sverige gjorde mål. Som mest ledde Norge med nio mål, men det skilde till slut sju mål mellan lagen.

– Det var världens bästa handbollslag vi mötte. Nu vet vi hur högt ribban ligger. Det var kanon att få den här genomköraren, menade förbundskapten Tomas Axnér.

Lagkaptenen Carin Strömberg gjorde Sveriges första två mål i matchen och totalt tre stycken.

– Det var en kul match. Vi hade några taktiska drag i försvaret som vi prövade av i dag.

Sverige möter Spanien i OS-premiären på söndag.

SVERIGE–NORGE 25–32 (14–16)